​Siirt’te okul kantinleri ve bakkallara sıkı denetim

​Siirt’te okul kantinleri ve bakkallara sıkı denetim

​Siirt’te okulların açılmasıyla beraber Belediye tarafından okul kantinleri ve çevresindeki bakkallara sıkı denetim uygulaması başlatıldı.

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı gıdalar tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantinleri ve çevrelerindeki marketleri denetledi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince okul çevrelerindeki marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, marketlerle ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyen ve çalışma şartlarına bakıldı. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinin çalışma ruhsatları, çalışanların hijyen belgesi, kantinlerde satılması yasak ürünler, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri kontrol edildi.

Öte yandan ekipler, okul çevresinde öğrencilerin uğrak yerleri olan pastane, kafeterya ve seyyar satıcıları da sıkı bir denetimden geçirdi.

Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın’ın, okullar ve öğrenciler konusunda çok hassas olduğunu belirterek öğrencilerin sağlıklı ortamlarda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için denetimlerinin devam edeceğini belirtti.

Açıklamada, özellikle okul kantinleri ile okula yakın işyerlerinin denetimlerinin periyodik olarak yapılacağı, kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemlerin en ağır şekilde uygulanacağını belirtilerek vatandaşların konuyla ilgili şikâyetlerini Zabıta Müdürlüğünün 0484 223 22 60 – 2032 numaralı hattını arayarak iletebilecekleri kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.