Siirt’te PKK’ye yardım ve yataklık suçlamasıyla 2 kişi tutuklandı

Siirt’te PKK’ye yardım ve yataklık suçlamasıyla 2 kişi tutuklandı

Siirt’te PKK’ye yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla gözaltına alının 10 şüpheliden 2’si tutuklandı. Serbest bırakılan 8 şüpheliye ise yurtdışına çıkma yasağı getirildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından 28 Mayıs 2019 tarihinde icra edilen operasyon sırasında biri yaralı, diğeri öldürülen 2 PKK’liye yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 2’si tutuklandı. Serbest bırakılan 8 şüpheliye ise yurtdışına çıkma yasağı getirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 10 şüpheli şahıs Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınmış ve şüphelilerin adli soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip, çıkarıldıkları mahkeme tarafından, 8 şüpheli şahıs yurt dışı çıkışları yasaklanarak, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmış, 2 şüpheli şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” denildi.

PKK’ye ait silah ve mühimmat ele geçirildi

Öte yandan Siirt Valiliği, Pervari ilçesi Geçittepe kırsalında 30 Mayıs 2019 Perşembe günü “Şehit Jandarma Yzb. Doğan Sevinç - 10 operasyonu icra edildiğini duyurdu.

Operasyon bölgesinde yapılan arama-tarama esnasında; toprağa gömülü vaziyette 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet PKMS bixi makinalı tüfeği, 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet HK-33 piyade tüfeği şarjörü, 39 adet 7.62 mm çapında fişek, 28 adet 556 mm çapında fişek ve bir adet mont ele geçirildi.

Ele geçirilen silah ve mühimmatların yetkili Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile muhafaza altına alındığı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.