Siirt’te son 5 yılda 29 kişi boğularak hayatını kaybetti

Siirt’te son 5 yılda 29 kişi boğularak hayatını kaybetti

Siirt genelinde son 5 yılda göl, nehir, sulama kanalında serinlemek için suya giren 29 kişinin boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Siirt’te sıcakların başlamasıyla birlikte boğulma vakalarında da büyük bir artış gözleniyor.

Sıcaktan bunalan özellikle 18 yaşından küçük çocuklar, serinlemek için baraj gölü ile köylerdeki baraj ve nehirlere giriyor. Çocuklar ve gençler, buralarda serinlerken de tehlikenin farkına varmayarak çoğu zaman boğularak hayatlarını kaybediyor.

Siirt Valiliği, son 5 yılda Siirt'te toplam 29 vatandaşın suda boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valiliğin yaptığı açıklamada vatandaşların serinlemek, balık tutmak ve piknik yapmak amacıyla gittikleri baraj, gölet, akarsu ve sulama kanallarına, tedbir almadan girilmesi nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirterek boğulma olaylarında en fazla genç nüfusun etkilendiği ifade edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada;

"Siirt İl Jandarma Komutanlığınca baraj, gölet, akarsu ve sulama kanalı alanlarında toplamda 212 adet 'Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır' uyarı levhası takılması sağlanmış, Önleyici Kolluk Devriyeleri sırasında yaşanması muhtemel suda boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi ve bu tür üzücü olayları asgari seviyeye indirilmesi maksadıyla 'Yaşamak Elinizde Baraj, Gölet, Akarsu ve Sulama Kanallarına Girme Hayatta Kal!' anonsları ve el broşürleriyle vatandaşlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edilmektedir." denildi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.