Siirt’te suni tohumlama projesi hayata geçiriliyor

Siirt’te suni tohumlama projesi hayata geçiriliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) suni tohumlama uygulaması Pervari ve Şirvan ilçelerinde hayata geçirildi.

2021 yılında, suni tohumlama projesi, Siirt’in de içinde bulunduğu 42 ilde başladı.

Siirt Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "3 yıl sürecek projenin amacı sığırlarda suni tohumlama uygulamalarının az olduğu illerin ilçe ve köylerinde, yüksek verimli etçi ve kombine boğa sperması kullanımıyla suni tohumlamanın yaygınlaştırılması ile sığırlarda hayvan ıslahı çalışmalarının yapılması, elde edilen verimlerin ve gelirlerin artırılmasını sağlamaktır. Ayrıca bulaşıcı hastalıkların önüne geçilerek sürü sağlığının korunmasının yanı sıra kayıtlı yetiştiricilik ve e-ıslah uygulamalarından yararlanma oranlarında artış hedeflenmektedir.” denildi.

Proje kapsamında Şirvan ve Pervari ilçelerinde, suni tohumlama sertifikasına sahip 8 veteriner hekimin görev aldığı belirtilen açıklamanın devamında, proje için 2 araç,bin adet sperma, 3 adet sperma taşıma tankı, 3 adet sıvı azot depo tankı ve gerekli muhtelif malzemelerin alınarak İlçe Müdürlüklerine teslim edildiği kaydedildi.

Projede kullanılacak araç, ekipman ve malzeme dağıtım programına İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür yardımcısı Yaşar Ören ve ilçe veteriner hekimleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.