Siirt’te tefecilere ve PKK’ye yönelik operasyon

Siirt’te tefecilere ve PKK’ye yönelik operasyon

Siirt’te tefecilere yönelik soruşturma derinleştirilirken PKK’ye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Siirt merkezli 4 ilde tefecilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 18 kişi tutuklanırken, Siirt merkez ilçesine bağlı Yazlıca Köyü kırsalında PKK’ye karşı yürütülen "Kurt Kapanı 2019-03" operasyonun da ise kayalık alanda gizlenmiş anti tank mayını ele geçirildi.

Siirt Valiliği; Siirt-Kurtalan, İstanbul ve Muğla-Marmaris il ve ilçelerinde tefecilik, yağma, nitelikli yağma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve tehdit suçlarını işleyen organize suç örgütüne yönelik 14 Mayıs 2019 günü 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 22 şüpheliden 18’inin tutuklandığını duyurdu.

4 şüphelinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Kapsamı genişletilerek devam eden soruşturma kapsamında alınan şüpheli, müşteki ve mağdur beyanları çerçevesinde; şüphelilerin bir kısmının suça konu senet, belge, doküman ve diğer suç unsuru malzemeleri akraba ve yakınlarının evleri ile tespit edilen depolarda sakladıkları bilgileri elde edilmiştir." denildi.

Açıklamada, 30 Mayıs 2019 günü Saat 06.00 sıralarında Kurtalan ilçe merkezinde bulunan 6 noktada 4 şüpheliye yönelik Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kurtalan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla icra edilen operasyonla şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 1 adet 100 çarpı 87 ebatlarında PKK'yi simgeleyen bez parçası, 13 adet 350 bin TL değerinde alacak/verecek belgesi, 5 adet 103 bin TL değerinde banka dekontları, 12 adet başkasına ait tapu senedi ve araç satış sözleşmesi, 4 adet cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli şahıs hakkında adli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.

PKK operasyonu

Siirt merkez ilçesine bağlı Yazlıca Köyü kırsalında PKK’ye karşı yürütülen operasyonda kayalık alanda gizlenmiş vaziyette, 1 adet M15 anti tank mayını, 2 kilogram gri renkli toz madde, 100 gram beyaz renkli toz madde, 1 adet sırt çantası ele geçirildiği ifade edildi.

Ele geçirilen anti tank mayını olay mahallinde imha edilirken, diğer malzeme ve mühimmatların ise yetkili Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile muhafaza altına alındığı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.