Siirt’te yapılan tarihi eser operasyonunda el yazması dini kitap ele geçirildi

Siirt’te yapılan tarihi eser operasyonunda el yazması dini kitap ele geçirildi

Siirt Valiliği, yapılan tarihi eser operasyonunda, 1 adet tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen el yazması dini kitap ele geçirildiğini açıkladı.

Siirt Valiliği, Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Siirt İli Merkez ilçesinde Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığının Önlenmesi ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Kullanımının Önlenmesi maksadıyla operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Saat 12. 15 sıralarında İ.A isimli şahsın evinde ve motosikletinde yapılan arama sonucu; 1 adet tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen el yazması dini kitap, 2 adet sikke, 14.17 gr esrar maddesi, 1 gram Metamfetamin, 1 adet uyuşturucu kullanımında kullanılan folyo kâğıdından yapılmış aparatların ele geçirildiği belirtildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Merkez İlçe Jandarma Karakol Komutanlığınca şüpheli hakkında “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlığı kanununa muhalefet ve kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak” suçlamasıyla adli işlemlere başlanılarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.