Siirt’te yatırım ve proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi

​Siirt AK Parti Milletvekili Osman Ören ve Siirt İl Başkanı Ekrem Olgaç, kentte yapılacak projeler hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Siirt'te yapılacak Tıp Fakültesi, kentsel dönüşüm, Pervari yolu, Siirt-Batman Karayolu ve tren hattının kentte getirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ören, kentsel döşüm ile halkın daha rahat, konforlu altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış, doğalgazı okulu bahçesi olan yerlerde yaşamayı hak ettiğini söyledi.

Ören, Gara'da PKK tarafından katledilen vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyerek sözlerine başladı.

Siirt’in yatırım programı ve projeler açısından en iyi illerden bir tanesi durumuna geldiğini belirten Ören, "Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Bakanlarımız buraya özel ilgi gösteriyorlar. Biz  belediye başkanlarımız ile il başkanımızla teşkilatımızla Ankara’da  yetkililerle görüşerek  buradaki tüm sıkıntılarınızı oradan çözmeye çalışıyoruz. Salgın gündemde  ama buna rağmen hamdolsun Siirt ile ilgili şu anda çok ciddi sayılabilecek tüm projelerimizi  yavaş yavaş masaya yatırıyoruz. Kentsel dönüşüm bu işin en güzel lokomotifi olacak." dedi.

Kentsel dönüşümü çok önemsediğini söyleyen Ören, "Sahada şu anda arkadaşlar çalışıyorlar yapılması gereken ne varsa yapılıyor. Kentsel dönüşümde belirli bir alan ilan ettikten sonra çalışmalar etap etap yürütülecek.  İnsanlar daha sağlıklı, daha rahat daha konforlu, altyapısı üstyapısı, doğalgazı, okulu, bahçesi olan yerlerde yaşayacaklar." ifadelerini kullandı.

7’nci aya kadar Kurtalan’daki yol çalışmamız bitmiş olacak

Kurtalan yolunda çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Ören, "Her ne kadar bazıları 10 yıldan beri Siirt-Batman yolunun başladığını ve halen bitirilemediğini söyleseler de yol 2014’te başladı. Sonra bazı sıkıntılar yaşandı ihale iptal edildi istimlakten dolayı tekrar başladık. Büyük ihtimalle İnşallah 7’nci aya kadar Kurtalan’daki çalışmamız bitmiş olacak. Batman’a kadar beton asfalt götürmeye çalışıyoruz." dedi.

Tıp Fakültesi için ilk kazma mayıs ayında vurulacak

Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Ören, "Eğitim Araştırma Hastanesinin yapacakları çalışmaları dün bakanlıkla görüştüğümüzde mayıs ayında projesi bitecek ve en yakın zamanda da inşallah haziran ve temmuz ayında ihaleye çıkılacak. O da 500 kişilik bir eğitim araştırma hastanesi olacak. Hastanenin karşısında yıkılan KYK yurdu önce millet bahçesi olarak düşündük ama eski devlet hastanesini alınca burayı tekrar kız öğrencilerimize 500 kişilik yurt yapmaya karar verdik, böylelikle bu bölgede bulunsan esnafımız da canlanmış olacak." dedi.

Yakın zamanda organize sanayi bölgesine de doğalgazın götürüleceğini ifade eden Ören, yapılacak viyadükle organize sanayi bölgesine giden yolun 20 kilometreden 3 kilometreye düşeceğini söyledi.

İl Başkanı Avukat Ekrem Olgaç, son bir yılda birçok bakanın Siirt’te ağırlandığını ve kentte önemli yatırımların sözünü alındığını söyledi.

Olgaç, "Milli Eğitim Bakanlığından Sağlık Bakanlığına, Gençlik Spor Bakanından tutun da Çevre ve Şehircilik Bakanına kadar birçok bakanımızı burada ağırladık. Sağ olsun gençlik spor bakanımızdan ilimiz, ilçelerimiz ve köylerimiz için birçok yatırım sözü aldık. Bizim beklentilerimizi hatta çok çok daha fazlasını karşıladılar." dedi.

Vatandaşların Helvacılar Çarşısında yapılan sokak iyileştirme projesinin ardından kentsel dönüşüm projesinin başlamasını eleştirdiklerini belirten Olgaç, yapılan eleştirilere şu cevabı verdi:

"Bu proje uygulandığında kentsel dönüşüm projesi söz konusu değildi. Kentsel dönüşüm projesi ortalama 200 milyon tutarında bir proje olacak, bu nedenle yapılan 2-3 milyonluk bir harcama yüzünden 200 milyonluk kentsel dönüşüm projesi feda edilemezdi." 


Siirt’te yatırım ve proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Siirt’te yatırım ve proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Siirt’te yatırım ve proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Siirt’te yatırım ve proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.