Siirt'teki etkinlik yasağı uzatıldı

Siirt'teki etkinlik yasağı uzatıldı

Siirt Valiliği, bazı belediyelere kayyum atandığı gerekçesiyle toplumsal çatışma ve kargaşa çıkarabileceği değerlendirmesi üzerine kentte 14 gün süreyle gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları vb. etkinleri yasakladı.

Siirt'te, mülki amirliklerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması gibi etkinlikler 14 gün süreyle yasaklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Terör örgütleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürmektedir. Bir yandan, yollara el yapımı patlayıcı döşemek, güvenlik güçlerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı silahlı saldırıda bulunmak gibi terörist yöntemler kullanırken, öte yandan Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ve hürriyetleri de istismar etmektedir." denildi

Açıklamada, "Ayrıca terör örgütleriyle iltisaklı ve sempatisi bulunan kitlelerin, PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı-irtibatlı faaliyetleri ve terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine Kayyım olarak Başkanvekilleri atanmasını -sözde- Belediye gaspı olarak değerlendirdikleri ve bu kapsamda belediye eski başkanlarının ve görevden alınan meclis üyelerinin göreve iade edilmeleri talebiyle ülke genelinde oturma eylemi, basın açıklaması, izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü, imza kampanyası, gürültü çıkarma vb. eylemler yaparak toplumsal çatışma ve kargaşa çıkarabilecekleri değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu kapsamda, kentte mülki amirliklerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni vb. türdeki eylem ve etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinliklerin, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı dağıtılmasının, pankart/afiş asılması Siirt il sınırları içerisinde 17 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında 14 gün süre ile yasaklandığı kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.