Silahla bir polisi yaralayan hırsızlık şüphelisi kolundan vurularak yakalandı

Silahla bir polisi yaralayan hırsızlık şüphelisi kolundan vurularak yakalandı

Gaziantep'te “dur” ihtarına uymayarak otomobiliyle kaçtığı esnada silah ile ateş açarak bir polisi yaralayan hırsızlık şüphelisi, kolundan vurularak yakalandı.

Olay, Şahinbey ilçesi Deniz Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, polis şüphe üzerine 27 BN 516 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçan otomobilin sürücüsü F.F.İ. önünü kesen polis aracına çarparak durdu.

Otomobilden inen F.F.İ, polise ateş açarak yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelinin açtığı ateş sonucu polis memuru H.T. yaralandı. Polisin karşılık vermesiyle şüpheli F.F.İ. kolundan vurularak yakalandı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan polis memuru H.T. ile şüpheli F.F.İ. sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

25 Aralık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan şüpheli F.Fİ’nin, hırsızlık suçundan 12 suç kaydının bulunduğu ve aynı suçtan 4 farklı dosyadan yakalama kararı ile arandığı belirtildi.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan polis memuru H.T'nin de hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olay ile ilgili Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “23 Mart 2021 tarihi, akşam 21.00 sıralarında F.F.İ isimli bir şahıs Deniz Mahallesinde Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulmak istenirken aracıyla ekibe çarpıp kaçmaya çalışmış ve şahsı takip eden H.T isimli polis memurunu 3 el ateş ederek yaralamıştır. Olay esnasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekip personeli de F.F.İ. isimli şahsı 2 yerinden vurmak suretiyle yaralamıştır. Yaralı polis memuru H.T. ve şüpheli F.F. İ’nin bilinci açıktır. Şüpheli şahıs F.F.İ suç aleti bilye atar tabanca ile birlikte yakalanmış olup yapılan incelemede şahsın aranmasının olduğu anlaşılmış ve üzerinde bir miktar uyuşturucu madde ve farklı bir kimlik bulunmuştur.” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.