Şili'de şrotestolar sonucu 8 bakan görevden alındı

Şili'de şrotestolar sonucu 8 bakan görevden alındı

Şili'de devam eden protestoların dinmesi amacıyla Devlet Başkanı Sebastian Pinera tarafından,aralarında içişleri ve maliye bakanlarının da olduğu sekiz bakan görevden alındı.

Şili'de devam eden protestoları yatıştırmak isteyen Devlet Başkanı Sebastian Pinera, aralarında içişleri ve maliye bakanlarının da olduğu sekiz bakanı görevden aldı. Ayrıca savunma, ekonomi, çalışma ve spor bakanlıkları da değişti.

Halkın taleplerini karşılayacak yeni bir kabine kurmak için bütün bakanların istifasını isteyen Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, sekiz bakanı görevden aldığını açıkladı.

Görevden alınanlar arasında, geçen hafta göstericilere ‘suçlu' diyerek tepki çeken İçişleri Bakanı Andres Chadwick de bulunuyor.

Ülkenin ‘zor günlerden' geçtiğini belirten Devlet Başkanı Pinera, "Şili değişti ve yeni zorluklarla mücadele etmek için hükümetin de değişmesi gerekiyordu." dedi.

Başkent Santiago'da metroya biniş ücretlerine 4 zam yapılması kararı alınmıştı. Karara tepki olarak metroda ‘turnikeden atlama' şeklinde başlayan protestolar, güvenlik güçlerinin, turnikeden atlayan ve ücret ödemeden geçenlere müdahale etmesiyle şiddet olaylarına dönüşmüştü.

Ülke geneline yayılan gösteriler nedeniyle yağmalama ve kundaklama olayları yaşanmış, 3 bölge ile 11 şehirde güvenliğin orduya bırakılmasını kapsayan 'acil durum' ve 'sokağa çıkma yasağı' ilan edilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.