Şilililerin bize vermek istediği mesajıaldık

Şilililerin bize vermek istediği mesajıaldık

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, ülkede yaşanan protestolarla ilgili ileri görüşlü olamadıklarını belirterek özür diledi. Pinera, "Şilililerin bize vermek istediği mesajı alçak gönüllülükle ve net bir şekilde aldık. " dedi.

Şili Devlet Başkanı Pinera, ülkede protestolara neden olan sorunların büyüklüğünü idrak edemediklerini belirterek, "Bu konuda ileri görüşlü olamadığımızı kabul ediyor ve bu nedenle özür diliyorum." dedi. Pinera, halkın taleplerini göz önüne aldığını ve bir dizi ekonomik yardım planının hayata geçirileceğini açıkladı.

Şili'nin başkent Santiago'da, en önemli ulaşım aracı metroya zam yapılması teklifi ile başlayan ve daha sonra kontrolden çıkan protestolar sonrası Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera yaptığı açıklamada, "Halkın meşru ihtiyaçları ve sosyal talepleri karşısında Şilililerin bize vermek istediği mesajı alçak gönüllülükle ve net bir şekilde aldık. Yıllardır sorunların yığıldığı ve biz de dâhil çeşitli hükümetlerin bu durumun büyüklüğünü idrak edemediği doğrudur. Bu konuda ileri görüşlü olamadığımızı kabul ediyor ve bu nedenle özür diliyorum." dedi.

Pinera, protestolara son vermek amacıyla muhalefet ve iktidar partileri ile yaptığı görüşme sonrasında hazırlanan ve 10 maddeden oluşan "Sosyal Gündem" adlı ekonomik yardım paketini açıkladı. Yardım paketinde, emeklilik ve engelli maaşlarında artış, sağlık hizmetlerinde iyileştirme, asgari ücretten az kazanılmasının önüne geçme, elektrik zammının iptali ve yüksek gelir elde eden sektörlere fazla vergi konulması öngörülüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.