​Silopi’de ilahiler eşliğinde öğrencilere karne dağıtıldı

​Silopi’de ilahiler eşliğinde öğrencilere karne dağıtıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde öğrencilere düzenlenen etkinlik ile ilahi eşliğinde karne dağıtımı yapıldı.

2018–2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, bugün 81 ilde olduğu gibi Şırnak’ın Silopi ilçesinde de öğrencilere dağıtılan karne ile sona erdi. İlçede 42 bin 488 öğrenci karne sevincini yaşadı.

Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, Irak sınırının sıfır noktasındaki Kavallı köyüne gelerek, öğrencilere karne dağıttı. Kaymakam Işıktaş’a, Silopi Engelliler Derneği Başkanı İdris Kalenderoğlu eşlik etti.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Silopi temsilciliği tarafından Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, TÜGVA Silopi temsilcisi Fırat Haşimoğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra öğrencilere hitap eden Kaymakam Işıtkaş, sömestr tatili esnasında tatil yapmanın yanı sıra ders çalışmaları gerektiğini ve bir yıl sonra kazanacakları sınavdan sonra daha rahat bir yaşam sürdüreceklerini söyledi.

Ardından seslendirilen ilahilerin eşliğinde Kaymakamı Işıktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ile TÜGVA Silopi temsilcisi Fırat Haşimoğlu, öğrencilere karnelerini takdim etti.

Öğretmenlere de yarıyıl tatilinde iyi dilek temennilerinde bulunan Işıktaş’ın okuldan ayrılmasıyla program sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler