Silvan'da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Silvan'da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilk defa '19 Ekim Muhtarlar Günü' düzenlenen programla kutlandı.

19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesinin uygun görüldüğüne dair Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra Silvan'da ilk defa kutlandı.

Düzenlenen programda İçişleri Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Silvan Belediyesi'ne görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Silvan Belediyesi'ne görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük, belediyelerin halkın hizmeti için var olduğunu bu doğrultuda Silvan halkına her türlü desteği verdiğini söyledi. Kütük, Silvan için yapacakları çalışmaları anlattı.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, halkın yararına olabilecek tüm çalışmalarda olduklarını deklare ederek, devletin kendilerini yetkilendirmesini istedi.

Ateş, "Devletimiz tüm muhtarlara halkın yararına olan talepler için bize görev versin, bizi yetkilendirsin. Bizler Türkiye çapında yaklaşık 50 binin üzerinde muhtarız. Hükümet ve reisi cumhurdan özellikle taleplerimiz bunlardır. Silvan'da dernek olarak tüm köy ve merkez mahallelerdeki muhtar arkadaşlarımla büyük bir özveriyle çalışarak birçok çalışmaya imzamızı attık. Bazen Silvan ve bazen de Silvan sınırlarını aşarak Ankaralara kadar gidip toplumsal bazı istekler için uğraştık." şeklinde konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.