SİM Şanlıurfa'da gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

SİM Şanlıurfa'da gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

Siverek İnternet Medyası Platformu (SİM),Gazeteci Umut Deli'ye yapılan saldırıya tepki gösterdi.

15 Ağustos 2021'de, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Coronavirus kaynaklı vaka ve ölümlerin artmasıyla alakalı çekim yapan gazeteci Umut Deli, bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına uğramıştı.

Siverek İnternet Medyası Platformu'ndan (SİM) yapılan yazılı açıklamada, gazeteciye yönelik saldırı kınandı.

Bu tür saldırıların kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, "Tek amacı devam eden pandemi sürecinde Coronavirus kaynaklı yaşanan ölümleri haberleştirmek ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek amacıyla çalışan meslektaşımız kalabalık grubun saldırısıyla ciddi olarak yaralanmıştır. Burnu kırılan ve aldığı darbeler sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşımıza yapılan saldırının faillerinin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz. Saldırganlar hakkında işlem yapılmaması durumunda bu tür saldırıların artmasına neden olacaktır. Gazetecilerin görevlerini baskı altında kalmadan yapmaları gerekirken bu tarz saldırılarla karşılaşmaları kabul edilemez." denildi.

Grubun saldırısının düşündürücü olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Gazetecilere yönelik saldırılar, halkın haber alma özgürlüğüne engel olmanın yanı sıra basın ve ifade özgürlüğünün de engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu noktada tüm çevrelerin gazetecilere saldırı konusunda sessiz kalmaması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Siverek İnternet Platformu olarak meslektaşımız Umut Deli'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

SİM ayrıca olayın ardından harekete geçen Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına hassasiyetleri için teşekkür etti.


SİM Şanlıurfa'da gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler