Sınır kapılarında 232 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Sınır kapılarında 232 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Edirne Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları ile İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 232 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığının resmî web sitesinde yapılan açıklamada, Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları ile İstanbul'da yapılan operasyonlarda toplamda 232 kilogram uyuşturucu madde ve bir milyon 665 bin 480 adet uyuşturucu hap ele geçirildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Hamzabeyli Gümrük Sahası'nda gerçekleştirilen ilk operasyonda, bir TIR şüphe üzerine durduruldu. X-Ray taraması ve dedektör köpeklerle yapılan aramada TIR'ın yakıt deposuna gizlenmiş 35 kilogram kokain ile uyuşturucu yapımında da kullanılan toz halde 10 kilogram ağrı kesici ilaç bulundu." ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın web sitesindeki açıklamada, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yapılan başka bir operasyonda, bir TIR'ın arandığı, TIR sürücü kabinindeki 2 valizde toplam 37,4 kilogram esrar ve 'amfetamin'in ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, gümrük muhafaza ve polis ekiplerinin Kapıkule ve İstanbul'da gerçekleştirdikleri müşterek operasyonda ise, Kapıkule'de bir milyon 665 bin 480 adet uyuşturucu hap ve İstanbul'da 160 kilogram eroin ele geçirildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler