Sınırdan katırlarla getirilen 4 bin litre mazot ele geçirildi

Sınırdan katırlarla getirilen 4 bin litre mazot ele geçirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sınırın İran tarafından Türkiye'ye girmeye çalışan 3 kişi yakalanırken 59 katır üzerinde bulunan 4 bin litre gümrük kaçağı mazota da el konuldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sınırın İran tarafından Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalıştığı tespit edilen 3 İran uyruklu şahıs ile birlikte 59 katır üzerinde toplam 4 bin litre gümrük kaçağı mazot ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 17 Kasım 2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Yedipınar Mevkii Tekeli kırsal alanında keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında sınırın İran tarafından ülkemize yasadışı yollardan girmeye çalıştığı tespit edilen 3 İran uyruklu şahıs ile birlikte 59 katır üzerinde toplam 4 bin litre gümrük kaçağı mazot ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

9 bin 72 kg gümrük kaçağı çay ele geçirildi

Öte yandan Şemdinli'nin Derecik Beldesi Orta Mahallesi'nde bir adreste yapılan aramada 9 bin 72 kilogram gümrük kaçağı çay ele geçirildiği belirtildi.

Uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

Ayrıca, kent genelinde icra edilen uygulamalarda yapılan aramada 4,89 gram eroin maddesi ele geçirildiği, bir şahsın ise tutuklandığı ifade edildi. 

Konu ile ilgili adli tahkikatların devam ettiği kaydedildi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler