Sinirlioğlu: Suriye rejimi şu anda bulunduğu alanlardan ay sonuna kadar çekilmelidir

Sinirlioğlu: Suriye rejimi şu anda bulunduğu alanlardan ay sonuna kadar çekilmelidir

Türkiye'nin BM Daimî Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, " Askerimizi geri çekmeyeceğiz ve gözlem noktalarından geri çekilmeyeceğiz. Ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken rejimdir." açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, ""Erdoğan'ın geçen hafta duyurduğu gibi, tehdit oluşturan tüm hedefler vurulacak. Ne güçlerimizi geri çekeceğiz ne de gözlem noktalarını terk edeceğiz. Suriye şu anda bulunduğu alanlardan çekilmelidir. Hemen bir ateşkesin sağlanması ve Sochi anlaşmasının tam olarak uygulanmasını, ayrıca başlangıçtaki duruma dönülmesini istiyoruz." dedi.

Sinirlioğlu, Suriye rejiminin terörle mücadele bahanesiyle acımasızca devam ettiği kara ve hava saldırılarına dikkat çekerek, rejimin Mayıs 2019'dan bu yana 1700 sivili katlettiğini söyledi. Sinirlioğlu, bu saldırıların savaş sucu ve insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına girdiğini ifade etti.

Sinirlioğlu, son 2 ayda yaklaşık 1 milyon kişinin yerlerinden edildiğine ve Suriye'de 9 yıldır devam eden savaşta en büyük kitlesel yerinden edilmenin yaşandığına dikkati çekti.

İdlib'deki kampların yeterli olmadığını ve acilen yeni kampların kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Sinirlioğlu, bu ihtiyaçların karşılanması için Türkiye'nin BM ve Almanya ile çalıştığını ve 9 milyondan fazla Suriyeliye bakım ve koruma sağladığını söyledi.

Siniroğlu, Suriye rejiminin var olan İdlib anlaşmasına göre hareket etmesini sağlamak için sürekli Rusya hükümeti ile temas halinde olduklarını da vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler