Sinovac aşısında randevu sorunu halen devam ediyor

Sinovac aşısında randevu sorunu halen devam ediyor

Aile Sağlığı Merkezleri'nde (ASM) uygulanmakta olan Sinovac aşısı konusunda vatandaşların yaşadıkları randevu sorununun halen devam ettiği belirtildi.

Yeni tip Coronaviruse (Covid-19) karşı Sinovac tarafından geliştirilen aşı için randevu sorunu sürerken, Aile Sağlığı Merkezleri'nde yapılan aşının ilk dozunu almak isteyenlere bir haftadır randevu verilmediği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BioNTech ve 50 milyon doz Sputnik aşısı için anlaşma yapıldığı açıklamasına rağmen Sinovac aşıları ile ilgili sorunların halen sürdüğü, Aile Sağlığı Merkezleri’nde yapılan Coronavirus aşısının ilk dozunu olmak isteyen halka 20 gündür randevu verilmediği ortaya çıktı.

Sinovac aşısının İl Sağlık Müdürlüğünde yeterli sayıda olmadığı için Aile Sağlık Merkezlerinde randevu alınamadığına dikkat çeken Siirt Aile Hâkimleri Derneği Başkanı Özgür Aydın, ASM’lerin bu süreçte sadece ikinci doz randevusu olanlara aşı yaptığını kaydetti.

Aile Sağlık Merkezlerinde BioNTech aşısının saklama koşullarına uygun olmadığı için yapılamadığına dikkat çeken Aydın, "BioNTech aşısı için hastanelerden randevu alınabiliyor. Halkımız bu aşıyı gönül rahatlığı yapabilirler. Önceleri Aile Sağlık Merkezlerinde sadece Sinovac aşısı yapılabiliyordu, ancak artık BioNTech aşısı da mevcut. Randevu alanlar bu aşıyı gönül rahatlığı ile yapabilirler. Sinovac aşısında ilk dozu olanlar ikinci doz için randevu alabiliyorlar. Sinovac aşısı sadece ilk dozu olanlar için kullanılabiliyor. Sinovac aşısının bir Haziran itibariyle elimizde olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


Sinovac aşısında randevu sorunu halen devam ediyor

Sinovac aşısında randevu sorunu halen devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler