​Şırnak Beytüşşebap'ta aşırı yağış nedeniyle musluklardan çamurlu su aktı

​Şırnak Beytüşşebap'ta aşırı yağış nedeniyle musluklardan çamurlu su aktı

​Beytüşşebap Kaymakamlığı, aşırı yağış ve elektrik kesintisi nedeniyle içme sularının çamurlu aktığını, bu nedenle musluktan akan suyu kullanılmaması uyarısında bulundu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde aşırı yağış nedeniyle bir çok ev ve işyerini sular altında kalırken yağış nedeniyle içme hattı da zarar gördü. Beytüşşebap Kaymakamlığı da yaşanan bu durum karşısında halka uyarılarda bulundu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kötü hava koşullarından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için Belediye, Özel İdare, Karayolları, DEDAŞ ve diğer kamu hizmeti üreten kurumlara bağlı ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmakta olduğu belirtildi.

Aşırı yağış ve elektrik kesintisi nedeniyle içme suların çamurlu akmakta olduğu belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın musluktan akan suyu kullanmamaları rica olunur. Önümüzdeki günlerde de suların kaynatılarak içilmesi önem arz etmektedir. Yarın Belediyemizin iki tanker ve Uludere Kaymakamlığının göndereceği bir tankerle merkez mahallelerimize temiz su dağıtımı yapılacaktır. Bu zor günlerde vatandaşlarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun rahatlatmak için yoğun çalışmalarımız devam edecektir. Şırnak Valiliği, Uludere Kaymakamlığı ve yoğun çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerini kullanıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.