Şırnak İdil'de havaların soğuması sobacıların yüzünü güldürdü

Şırnak İdil'de havaların soğuması sobacıların yüzünü güldürdü

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yağan yağmur ve soğuk hava sobacı esnafının yüzünü güldürdü.

Yaz aylarında yaşanan durgunluğun havaların soğuması ve yağışların başlaması ile birlikte canlandığını belirten sabacılar, sobalı evlerde oturan vatandaşların soba ve sobanın diğer malzemelerini hazırlamak için yoğun mesai harcıyor.

Havaların soğuması ile başlayan kışa hazırlık aşamasındaki halk sobalara yönelişleri yoğunluk kazandı. Vatandaşlar soba ve sobanın diğer eksiklerini tamamlamak için sobacı esnafının yolunu tutuyor.

Şırnak'ın İdil içesinde soba imalatı yapan Abdurrahman Akman, sonbahar mevsimiyle soba imalatlarını yoğunlaştığını belirtti.

Akman, "Ben Tepeköy'de oturuyorum. Havanın soğumasıyla soba ve soba malzemeleri satışlarımız başladı. Her sene köyün hemen hemen tüm soba ihtiyaçlarını karşılıyorum. Kışın yaklaşması ile beraber her sene olduğu gibi bizim soba satışlarımız arttı. Vatandaşlar kış için soba, boru, kova, ızgara, soba altlıklarını şimdiden tamamlamaya çalıyor. Bu vesileyle hem ticaretimizi yapıyoruz hem de halkın ihtiyacını karşılıyoruz." dedi.

Vatandaşlar da havanın soğumasıyla birlikte soba eksikliklerini giderdiklerini belirterek, kışa hazırlandıklarını söylediler.  (M. Şerif Aşkın – İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.