Şırnak Silopi'de 95 kişilik iş ilanına 3 bin 657 kişi başvurdu

Şırnak Silopi'de 95 kişilik iş ilanına 3 bin 657 kişi başvurdu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde İŞKUR tarafından yapılan 95 kişilik iş ilanına 3 bin 657 kişi başvurdu.

İŞ KUR Hizmet Merkezi Müdürlüğünce Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işe alınacak 95 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Silopi Koç İlkokulu konferans salonunda noter huzurunda, 95 kişinin 9 ay süreyle işe alınması için kuralar çekildi. Kura çekimine İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Silopi İş Kur Hizmet Merkezi Müdürü Haci Tüzün ve vatandaşlar katıldı.

Silopi 1’inci Noteri Münevver Kocaman Ersöz tarafından katılımcıların huzurunda kura çekilmeden önce İş Kur personel alımı için başvuran 3 bin 657 kişinin ismi okundu.

Daha sonra katılımcıların huzurunda kuralar çekilerek ismi çıkan 95 kişi tutanak altına alındı.

Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerden biri olan Şırnak’ın Silopi ilçesinde 95 kişilik iş ilanına 3 bin 657 kişinin başvurması, bölgede işsizlik rakamlarının yüksek olduğunu gözler önüne serdi. İlçede artan genç nüfusu ile beraber işsizlik rakamları da katlanıyor. Tarihi Uluslararası İpekyolu ve Habur Sınır Kapısı'nı içinde barındıran ilçede, işsizlik rakamlarının yüksek olması tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar, işsizliğin önüne geçecek yatırımların yapılmasını bekliyor. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.