Şırnaklı felçli doğan kardeşler yardım bekliyor foto video

Şırnaklı felçli doğan kardeşler yardım bekliyor foto video

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşayan Karaynir ailesinin ana karnında felç geçiren iki çocuğundan küçüğü geçirdiği ameliyattan sonra iyileşmeyi beklerken, 23 yaşındaki ablası tedavi olmak için yetkililerden yardım bekliyor

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Ulak köyünde yaşayan Karaynir ailesinin, en büyük kızları ile en küçük erkek çocukları ana rahminde felç geçirerek dünyaya engelli olarak geldi. Evi engelli çocuklarına göre dizayn eden baba Mehmet Selim Karaynir, iki çocuğundan birini ameliyat ettirdiğini, diğerini ameliyat ettirmek için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

“Kızımın yaşam alanı dardır”

Ameliyat edildiği taktirde kızının da sağlığına kavuşacağını ifade eden baba Karaynir; “Kızım doğuştan engelliydi. 5’nci sınıfa güçlükle okuttuk. Ben ya da annesi götürüyorduk okula. Defalarca doktora götürdük ancak tedavinin mümkün olmadığını ana rahminde felç geçirdiğini söylediler. İstanbul’a götürdük, çeşitli hastanelere götürdük gittiğimiz bütün hastaneler bize ümit vermedi. Tarsus’a götürdük 15 bin lira bizden istediler ama o kadar gücüm yok. Şimdi ise kızım 23 yaşına geldi. Küçükken basitti bakımı ama büyüdükçe bakımı zorlaşıyor. Bir yere gittiğimiz zaman kucağımızda götürüyoruz. Yaşlandığım zaman kim bakacak ona? Lavabo işini yaparken zorluk çekiyor ben ya da annesinin kucağında gidiyor. Küçük oğlum da aynı şekilde hastadır. Onu ameliyat ettik henüz iyileşmedi ama inşallah iyileşecek. Her iki çocuğum için de ana rahminde felç geçirdiklerini söylediler. Kızımın yaşam alanı dardır. Evden dışarı çıkamıyor. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

“Hayalimi gerçekleştirmek istiyorum”

Ailenin 23 yaşındaki kızları Sedika Karaynir, 23 yıllık hayalini gerçekleştirmek için tedavi yardımı bekliyor. Karaynir; “Hayallerimde bile koştuğumu göremiyorum. Oysa ben de koşmak, yürümek istiyorum.” dedi.

Karaynir; “23 yaşındayım, yürüyemiyorum. Ana rahminde felç olmuşum. 5’e kadar okudum. Annem, babam yardım ediyordu. Allah yardım ediyordu çok zorlanıyordum. Sizlerden yardım istiyorum. Doktorlara çok kez gittim çare bulamıyorlar. Kardeşim için babam Mersin’e gitti orada ameliyat ettirdi ama benim için çok para istiyorlar. Dışarı çıkamıyorum, annemler bir yere gidemiyorlar. Yalnız kalamıyorum bir yere gittikleri zaman mutlaka biri yanımda kalmak zorunda kalıyor. Arkadaşlarımı göremiyorum, hayat benim için çok zor. Eve mahkum oldum, yardım istiyorum. Arkadaşlarım gülüp eğlenirken ben yapamıyorum.” dedi.

Sedika, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı’ndan ve diğer tüm yetkililerden destek istediğini söyledi.

Ailenin 10 yaşındaki erkek çocukları Sedat Karaynir, ise kısa bir süre önce Mersin’de bir hastanede ameliyat oldu, şimdi ise iyileşmeyi bekliyor.İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.