Şırnak'ta İŞKUR TYP kura çekimi halka açık yapıldı

Şırnak'ta İŞKUR TYP kura çekimi halka açık yapıldı

Şırnak'ın İdil içesinde İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında istihdam edilecek 415 kişi için halka açık olarak kura çekimi yapıldı.

Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 415 kişinin 6 aylık süreyle istihdam edilmesi amacıyla İdil'de halka açık, noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

İdil Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen kura çekimini bine yakın katılımcı izledi.

İlçe merkezi ve köylerinde 350, İdil Belediyesinde 50 ve Sırtköy beldesinde de 15 kişinin 6 aylık süreyle işe alınacağı programa 4 bin 75 kişi başvuruda bulunmuştu.

Kura çekimine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, İŞKUR personelleri, noter memuru ve halk katıldı. İsimler tek tek kâğıda yazılarak şeffaf, plastik bir sandığa konuldu ve bu kâğıtların karıştırılmasının ardından noter memuru tarafından kura çekimi yapıldı.

Noter, kuraların şeffaf bir şekilde çekildiğini belirtirken, isimleri çıkanların sevindiği, çıkmayanların ise hüzünlendiği görüldü.

Bölgenin birçok il ve ilçesinde İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında binlerce kişi istihdam edilirken, kimi yerlerde "torpil" iddiaları da gündeme gelmişti.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.