Şırnak'ta mayın patlamasında yaralanan çoban sağ elini kaybetti

Şırnak'ta mayın patlamasında yaralanan çoban sağ elini kaybetti

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesine bağlı Marinos bölgesinde mayın patlaması sonucu yaralanan Zekeriya Şengöz adlı çoban elini kaybetti.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Marînos yaylasında dün koyunlarını otlatan 20 yaşındaki Şengöz, yerde bulduğu cismin patlaması sonucu ağır yaralandı.

Yaylada dün koyunlarını otlatan 20 yaşındaki Şengöz, koyunları toplarken o esnada yerde bir cisim gördü. Mayın olduğundan habersiz olan Şengöz, o cismi kaldırdığı gibi elinde patladı.

Yanında bulunan başka bir çobanın Şengöz’ün durumunu ailesine haber vermesi üzerine olay yerine giden aile, Şengöz’ü hastaneye kaldırdı.

Ailesi tarafından Beytüşşebap İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şengöz, durumunun ağırlaşması üzerine Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Patlama nedeniyle sağ eli kopan Şengöz, ameliyata alındı. Şengöz’ün diğer eli, gözleri ve vücudunda ciddi zararlar meydana geldi.

Şengöz’ün yıllardır aynı bölgede çobanlık yaptığı belirtilirken bölgede ilk defa böylesi bir olayın yaşandığı öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.