Şirvan'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Şirvan'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt'in Şirvan ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt'in Şirvan ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; bölgenin tanınmış alimleri, İlçe Müftüsü Faruk Arvas, HÜDA PAR ilçe Başkanı Behçet Sevgili ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra Hidayet İlahi Grubu Mevlid-i Şerif okuyarak, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan İttihad'ul Ulema üyesi Molla Kerbela Şanlı günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed'in ümmetine olan düşkünlüğüne vurgu yapan Şanlı, Müslümanların da Resulullah'a karşı vefa borçlarını ödemesi gerektiğini söyledi. Şanlı, bu tür program ve etkinliklerin Müslümanlar arasında kaynaşmayı pekiştirdiğinin altını çizerek, Hz Muhammed'in tek sıkıntısının ve derdinin ümmetine olduğunu söyledi.

"Andolsun ki: size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü'minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir." Ayetini hatırlatan Şanlı, " Bu ayette de anlaşılıyor ki Peygamberimiz şefkat ve merhamet Peygamberidir. O'nun tek amacı ve sıkıntısı vardı o da hep onun ümmeti olan bizleri düşünmesidir. Sahabeler Peygambere karşı olan vefa borcunu hakkıyla yerine getirdiler. Bize düşen ise hakkıyla vefa borcunu ödeyen sahabeler gibi Hz. Peygamberin sünnetini yaşamak ve yüce olan davasını tebliğ etmektir." dedi.

Kur'an ve Peygamber için toplananlara önemli mükâfatları; Meleklerin bu cemaate şahitlik ettiğini, sıkıntıların o toplantının üzerinde giderildiğini, Allah ve meleklerin bu toplulukta bahsettiği şeklinde sırlayan Şanlı, bu mükâfatlarla Müslümanların yalnız olmadığına sürekli Rabbleri ve meleklerin kendileri ile olduğuna dikkat çekti.

Şanlı son olarak, "Bizlerde eshab gibi yaşamalı, sevmeli ve hiçbir engel Resulullah'ın sevgisi önüne geçmemelidir" diyerek etkinlik konuşmasını bitirdi.

 Daha sonra kız ve erkek çocukların seslendirdiği ilahilerin ardından Meryem Tetik ve Fatma Güngör’ün okudukları "Kırk Yaşındasın" şiiri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program,yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.