Sivas kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Sivas kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Sivas’ta Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sivas’ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Aksu Park Belediye Etkinlik alanında düzenlenen program, saat 13.30’da başladı. Özellikle kadınlardan yoğun katılımın olduğu etkinlikte, Vuslat İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle coşku doruğa çıktı.

Etkinliğe katılan halkın ellerindeki Kelime-i Tevhid bayraklarının dalgalanması, meydanda renkli görüntüler oluştururken ayrıca okunan ilahilere tekbir ve salavatlarla eşlik ettikleri görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-İ Şerif’in okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren İlahiyatçı Erkan Dönmez, Sivaslılara Peygamber sevgisisin nasıl olması gerektiğine dair dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Hz Muhammed’in hayatından kesitler sunan Dönmez, Peygamberi tanımakla toplumda kangren haline gelmiş bütün sorunların çözülebileceğini belirtti.

Dönmez, “Ancak Peygamberi tanımakla boşanmalar önlenebilir. Peygamberi tanımakla ahlaklı ve erdemli bir nesil yeniden yeşertilebilir. Bizim için Peygamber aleyhisselam eşsiz bir önder ve rehber olmalıdır.” dedi.

Öte yandan Zeynep Ebrar isimli küçük bir kızın okuduğu şiir sırasında duygulu anların yaşandığı gözlendi. Program, yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler