Sivas kutlu doğum etkinliği 2017 foto Peygamber Sevdalıları Platformu

Sivas kutlu doğum etkinliği 2017 foto Peygamber Sevdalıları Platformu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Sivas'ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Sivas'ta "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Program Mahmut Güven'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Mevlid-i Şerifle devam eden etkinlik ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Sivas Buruciye Yasin-Der Genel Başkanı Mesut Ünal, platformun her yıl bir temayla Hz Muhammed'in özeliğini gündeme taşıdığını bu yıl da "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed(sav)" temasının seçildiğini hatırlattı.  

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl geleneksel hale getirdikleri Kutlu Doğum etkinliklerini organize edip, Türkiye genelinde düzenlemiş oldukları bu etkinliklerde ortak paydalarının Peygamber sevdası ile bir araya gelmek olduğunu söyleyen Ünal, "Irk, dil, cinsiyet, mezhep, meşrep ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın ümmetin bütün fertlerini kucaklayan bir anlayışla hareket eden platformumuz ümmetin evlatları arasında birleştirici güç olma çabası taşımaktadır. İslam coğrafyasında yaşanan olaylar nedeniyle etkinliklerin ana teması hak ve adalet olarak belirlenmiştir." dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Salih Demir, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Demir, Milletimizin inancına, kutsallarına, değerlerine, azizlerine, Kutlu Doğum etkinliklerine tahammül edemeyenlerin inadına Muhammed'i âşıkların bir arada olduğunu söyledi. Demir annelerin bebeklerin gözyaşlarım hiç dinmediğini çünkü ümmet coğrafyasındaki hak ve adaletin tesis edilmediğini belirterek şu şekilde konuştu:

"İslam dünyasının halini görmekteyiz, artık dualarımız yetmiyor ümmet hiçbir dönemde bu kadar birliğe kardeşliğe hakka ve adalete muhtaç olmamıştı. Ümmet coğrafyası kan revan ve gözyaşı, annelerin bebeklerin gözyaşlarım hiç dinmedi. Neden? Çünkü ümmet coğrafyasında hak adaleti tesis edemediğimizden. Hani okyanuslarda botlar batıyor ya binlerce Müslüman kardeşimiz boğuldu. O mülteci akınlarının sebebi neden batıya biliyor musunuz kardeşlerim çünkü İslam coğrafyasında hak ve adalet yok insanlar bitkin usanmış durumda bir nefes bir soluk olur mu? daha iyi bir yaşam olur mu elde edebilirler mi diye ölüm ve canları pahasına bu yolculukları göze alıyorlar. Maalesef binlerce kardeşimiz okyanuslarda boğulup gittiler. Allah Resulü diyor ki 'Kur’an’dan ve sünnetten haktan ve adaletten uzaklaşır iseniz sizin düşmanlarınızı sizin başınıza musallat kılınır.' Hak ve adalet olmayınca Kur'an'dan ve sünnetten uzaklaşınca Allah'ın Resulünden uzaklaşınca bütün bu tablolar karşımıza çıktı."

Konuşmasının devamında İslam'ın adaletli davranmayı emrettiğine vurgu yapan Demir, "Rabbimiz diyor ki 'sizden bir topluluk Allah'ın adaletini ayakta tutsun.' bir ayette de 'bir topluluğa olan öfkeniz kininiz, nefretiniz asla sizi adaletten alıkoymasın' şeklinde buyuruyor. Bir kişiye husumetiniz olabilir, bir topluluğa nefretiniz olabilir, bir ülkeye nefretiniz, kininiz ve öfkeniz olabilir ama biz Muhammed’i sevdalılar olarak asla adaletten uzaklaşmayacağız adil olacağız. Rabbim kâfirlere dahi 'sizinle dininiz hususunda savaşmıyorlarsa ve sizleri yurtlarınızdan çıkarmak gibi bir duruma sahip değil iseler o kişiler kafirler dahi olsa onlara adil olacaksınız.' diyor Rabbimiz yani bizim dinimiz hususunda, değerlerimiz, kutsallarımız hususunda mücadele etmedikleri müddetçe kafirlere dahi adil olma durumundayız ve zorundayız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.