Sivas'ın kaldırım işgali sorunu çözülüyor

Sivas'ın kaldırım işgali sorunu çözülüyor

Sivas'ta pazarcı ve esnafın kaldırım işgallerine çözüm bulmak amacıyla esnaf ve yetkililer Sivas Belediye Başkanlığında bir araya geldi.

SİVAS - Geçtiğimiz günlerde Pazarcı Esnaf Odası Başkanı Adem Argın, pazarcı esnafının kaldırım işgallerinden rahatsızlığını dile getirmek için bir basın açıklaması yaparak kamuoyu gündemine getirmişti. Konunun çözümüne kavuşturulması için bugün Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, Pazarcılar Odası Başkanı Adem Argın yerel market yöneticileri ile mini hal yöneticileri katıldı.

 

Konuyla ilgili Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kaldırım işgallerinin yasalara uygun olmadığını belirterek şunları söyledi: “Kaldırımlar vatandaşlarımızın. Buralarda açık ortamda satılan gıdalarda halkımızın sağlığını olumsuz etkilemekte, eksoz dumanı ve tozlardan dolayı hijyeni sağlamak mümkün olmuyor. İyi yıkanmadan yenen besinler özellikle çocuklarımızın sağlığını tehdit etmekte. Yasal olmayan bu tür işgallerle ilgili kapatma ve para cezalarını sürekli uyguluyoruz. Bugün burada kaldırım işgalleri ile ilgili ortak bir karar alarak uygulamaya koyalım dedik.”

 

 Kaldırım işgali artık yok!

Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın ise kaldırım işgali yapılmayacağı kararına uyacaklarını ancak pazar yerlerinde satışlarına devam edeceklerini ifade ederek, “Bu konuda marketler bizlere söz verdi. Eylemlerimize son vereceğiz. İnşallah istediğimiz sonuçları elde edeceğiz” dedi. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.