Sivaslı engellilerin yüzleri güldü

Sivaslı engellilerin yüzleri güldü

Sivas'ta engelliler için Avrupa'dan getirilen 68 akülü araç, 32 tekerlekli sandalye ve 46 yürüteç ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldı.

SİVAS - Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) ve Hayat Ağacı Derneği İşbirliği ile engelliler için satın alınan 68 akülü araç, 32 tekerlekli sandalye 46 yürüteç düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ASBİR ve Hayat Ağacı Derneği yetkilileri ile çok sayıda engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Avrupa Sivaslılar Birliğinin yapmış olduğu hayırlı faaliyetin önemine dikkat çekerek, "Birlik ve beraberliği sağlamış olarak yolumuza devam edersek şehrimizin önü çok açılacaktır. Şehre yeni yatırımcılar gelecektir" dedi.

Ürgüp konuşmasında engellilere de seslenerek, "Sizler Engelli değilsiniz, engellilik kafada olur. Engellilik sizin tercihiniz değil. Sağlıklı insanlar da her zaman bir engelli adayıdır" diye konuştu.

Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı Ekrem Taştan da, bu tür çalışmalarının devam edeceğini belirterek, önümüzdeki sene Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine Uçak Ambulans getirmek için çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Tören daha sonra Akülü araçların anahtar teslimiyle devam etti. Akülü araçlarını alan engelli vatandaşlar bu destek faaliyetinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. (Veysi Siyah - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.