Sivas'ta "Hadis Yarışması"

Sivas'ta "Hadis Yarışması"

Sivas İmam Hatipliler Derneği Sivas ve ilçelerde bulunan imam hatip liseleri arasında Ödüllü Hadis Yarışması düzenledi. Yarışmaya katılmaya hak kazanan 10 yarışmacı hadis ezberi konusunda jüri üyeleri karşısında ter döktü.

SİVAS - Sivas’ta Öğrencilerin bilgi birikimlerini artırmak, hadislerle peygamber efendimizin yeni nesillere daha iyi anlatılmasını ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla Atatürk Kültür Merkezinde “Hadis Yarışması” düzenlendi.

 

Jüri başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Sami Şahin’in yaptığı hadis yarışmasında 10 yarışmacı jüri üyeleri karşısında ter döktü.

 

Ezberlenen hadislerin yüzde 5'inden sorumlu olan yarışmacılar arasında en fazla hadis ezberleyen Abdussamet Bal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ziynet Göğsu birinci oldu. Hafik İmam Hatip Lisesinden Hasan Akkaya ikinci olurken, Yıldızeli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mine Hançerli de üçüncü oldu.

 

Yarışmada dereceye giren öğrencilere altın hediye edilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.(Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.