Sivas'ta mali destek alan projelerle sözleşme imzalandı

Sivas'ta mali destek alan projelerle sözleşme imzalandı

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı tarafından Cumhuriyet Üniversitesi'ne (CÜ) verilecek olan proje hibesinin protokolü imzalandı.

SİVAS - Sivas Valiliği'nde düzenlenen imza törenine Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, CÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve kurum temsilcileri katıldı.

 

Programda Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) "Veterinerlik Fakültesi Laboratuvar ve Klinik Alt Yapısının Güçlendirilmesi", Sivas Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü "Teknoloji Transferi İle Sivas Gıda Kontrol Laboratuvarı Altyapısının Güçlendirilmesi", STSO "Yöremizin Ulusal Markaları", Suşehri Belediyesi "Uzun Süren Tazelik İçin Ürün Depolama Sistemi", Yıldızeli Belediyesi "Hayvan Pazarı" ve İl Özel İdaresi de "Güneş Panelleri ile Enerji Üretimi" adlı projesi ile hibe desteği protokolü imzaladı.

 

Törende konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, fakültelerinin yeni olduğunu belirterek, "Fakültemizin, 2 yıllık bir geçmişi var. Hayvan hastanemizin inşaatı bitmek üzere ve 15-20 güne kadar teslim alacağız. Hayvan hastanesi için oldukça modern AB akreditasyonuna uygun bir şekilde radyoloji üniteleri, ultrasonlar operasyon malzemeleri, anestezi üniteleri ve kan sayım cihazları alacağız. Ayrıca laboratuvarlarda hayvanların teşhis ve tedavisinde kullanılacak bir takım diğer malzemeleri de alacağız. Ultra cihazlar alarak bölge hayvancılık ve yetiştiricilik alanının hizmetine sunacağız." dedi.

 

"Veterinerlik Fakültesi Laboratuvar ve Klinik Alt Yapısının Güçlendirilmesi" projesinin 12 ay süreceği ve toplam 613 Bin TL'ye mal olacak projenin 459 bin TL'lik kısmı Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı tarafından hibe edileceği belirtildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.