Sivas'ta psikiyatri hastaları kermes açtı

Sivas'ta psikiyatri hastaları kermes açtı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servis'inde tedavi gören hastaların el emeği ürünlerinden oluşan kermes açıldı.

SİVAS - Cumhuriyet Üniversitesi kampus alanı içerisinde açılan kermesin açılışına Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Levent Sağlam, Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesim Kuğu, Başhemşire Ergül Koçak, bölüm doktorları, hemşireleri ve hastane personeli katıldı.

 

Kermesin açılışında konuşan Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesim Kuğu, ruhsal hastalığı bulunan hastaların klinikte yattıkları süre içinde el emeği ürünlerinden oluşan kermesi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ruhsal bozuklukların hastaların işlevselliklerini ciddi biçimde bozduğu iyi bilinmektedir. Hastalarımız bir yandan ruhsal sorunlarıyla mücadele ederken öte yandan büyük özveriyle bu el emeği ürünleri yapmışlardır. Burada sergilenen ürünlerin arka planında hastalarımızın sıkıntıları, acıları, gözyaşları, umutları ve sevinçleri yer almaktadır. Bu ürünler, ruhsal hastaların uygun yaklaşım ve destek sağlandığı takdirde neler üretilebileceklerinin iyi bir örneğini teşkil etmektedir. Bu serginin toplumda ruhsal hastalara karşı önyargıların ve damgalamanın azalmasına katkıda bulunmasını umut ediyoruz.” dedi.

 

Psikiyatri Kliniği Sorumlu Hemşiresi Filiz Başeğmez ise yaptığı açıklamada, psikiyatri kliniğinde yatan hastaların ilaç tedavisi yanında psiko-sosyal tedavilerinin de uygulandığını dile getirerek, “Bunlardan birisi de uğraşı tedavisi. Uğraşı tedavisi hastalarımızın olumlu ve sağlıklı yönlerini ortaya çıkarmada, benlik saygılarını yükseltmede, yine el becerileri kazandırmada ve taburculuk sonrasında topluma uyum sağlamada çok önemli katkıları bulunmaktadır. Sağlıklı insan üreten insandır. Hastalarımızın da bu kermeste uğraşı sonucu el becerilerini sergiliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Psikiyatri kliniğinde 2 yıl içerisinde tedavi gören hastaların el emeği ürünlerinin yer aldığı kermesten elde edilecek gelir ile yeniden malzeme alımı yapılacağı öğrenildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.