Sivas’ta ‘Şehitler Gecesi’ düzenlendi

Sivas’ta ‘Şehitler Gecesi’ düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Sivas Koordinatörlüğü tarafından ‘Şehitler Gecesi’ adlı program düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sivas Koordinatörlüğü tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde ‘Şehitler Gecesi’ konulu bir program düzenlendi.

Sunuculuğunu Ata İsmail Geçer’in yaptığı program, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile  başladı. Platform adına açılış konuşması yapan Mesut Ünal, şubat ayının şehitler ayı olması münasebetiyle, İslam Şehitlerini anlamak, anlatmak ve şehadetlerini yâd etme amacıyla bu geceyi düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarını Peygamber ahlakını toplumda yaymak olarak belirten, Ünal, bu amaçla çeşitli etkinliklere imza attıklarını kaydetti.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, Zeynep Ebrar Ünal isimli küçük bir kızın okuduğu şiir katılımcıların beğenisi topladı.

Programa konuşmacı olarak katılan şehid Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz de 6-7 Ekim’de Diyarbakır’da yaşanan olaylara değindi.

“Peygamber davası bedel gerektirir, ben bu bedeli verdim”

Oğlunun PKK’liler tarafından katledildiği olay ile ilgili duygularını aktaran baba Gökgöz, “Oğlum, Müslüman ve dindar olduğu için katledildi. Muhtaç insanların sofralarına et götürmek üzere çıktığı yolda şehit edildi. Oğlumun ölümünden yana pişman değilim. Hepimiz bir gün öleceğiz, lakin böyle şerefli bir ölüm herkese nasip olmaz. Ben de o olaylarda yaralandım hem de ağır bir biçimde ama Rabbim şehadeti ona nasip etti. Bizim davamız Allah’ın davasıdır, peygamberlerden bize kalan mirastır. Bu mirası sahiplenmek elbette ki bedel gerektirir. Ben en büyük bedeli verdim, canımdan çok sevdiğim oğlumu feda ederek. On tane oğlum olsa hepsi de bu kutlu davaya feda olsun, bu benim için şereftir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Araştırmacı – Yazar Özkan Yaman ise, tarihsel verilerle beraber bu toprakların şehitlerin kanıyla sulandığını anımsatarak, toplumun şehit ve şehadetin önemine ise yeterince vakıf olunmadığını kaydetti.

Program Özlem Ajans sanatçılarının şehitler üzerine seslendirdikleri eserlerle sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.