Sivas'ta yeni 112 Acil Çağrı Merkezi açılacak

Sivas'ta yeni 112 Acil Çağrı Merkezi açılacak

Sivas'ta yapılmasına karar verilen 112 Acil Çağrı Merkezi için hazırlanan projelerin tamamlanmasının ardından, merkezin ihalesi de gerçekleştirilerek yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

SİVAS – Sivas’ta yapılmasına karar verilen 112 Acil Çağrı Merkezi’nin ihalesi yapıldı. İl Özel İdaresi Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce (KHGB) gerçekleştirilen ihale KHGB Toplantı Salonu'nda yapıldı. İhalenin ardından yüklenici firma ile imzalanan sözleşme sonrası yer teslimi de gerçekleştirildi. 500 iş günü içerisinde yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi, Kardeşler Mahallesi'nde hizmet verecek.

 

Sivas İl Özel İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'nce projeleri hazırlanan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin inşaat alanı 3 bin 920 metre kare olacak. Taban alanı 1310 metre kare olan merkez, bodrum+2 kat şeklinde inşa edilecek. İçerisinde 112 Acil Çağrı Hizmetlerine ve Acil Afet Müdürlüğü'ne hizmet eden birimlerin bulunduğu bir planlamaya gidilen merkez, 2014 yılında hizmet vermeye başlayacak.”

 

Açıklamada uygulamanın Türkiye'de ilk defa Isparta ve Antalya illerinde, daha sonra ise İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulanmasına karar verildiği kaydedilerek, 112 Acil Çağrı Merkezi için Sivas’ta yürütülen proje çalışmaları da diğer illere örnek teşkil edeceği belirtildi.

 

Ayrıca kurulacak merkezle 110 İtfaiye, 112 Hazır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi servislerin tek numarada toplanacağı ifade edildi. (Veysi Siyah – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.