Siverek Belediyesi’nden cami temizliğine destek

Siverek Belediyesi’nden cami temizliğine destek

Siverek Belediyesi camilerdeki temizlik çalışmalarına destek vermek amacıyla halı yıkama aracı aldı.

Siverek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından alınan halı yıkama aracıyla tüm camilerde genel temizlik çalışması başlatıldı.

Siverek Belediyesi Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Müftü Vekili Sani Soytürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Öncül Ulu Camiinde temizlik çalışmalarını yerinde takip etti.

İlk etapta Ulu Camiinde temizlik çalışmasının başlatıldığını belirten Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu şunları kaydetti: “Müslüman kardeşlerimizin daha temiz daha nezih bir ortamda ibadetlerini yapabilmesi için halı yıkama aracı aldık. Allah Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerini kabul eylesin, bizleri de dualarından mahrum etmesin."

İlçe Müftü Vekili Sani Soytürk ise, Siverek belediyesine teşekkür ederek, “Namazın farzlarından bir tanesi de necasetten taharettir. Yani namaz kılan birinin bedeninde namaz kıldığı yerde elbisesinde kir pislik varsa bunların temizlenmesidir. Camilerimiz İŞKUR tarafından görevlendirilen elemanlar tarafından temizlenmektedir, belediyemizin bize sunmuş olduğu bu hizmet camilerimizin daha temiz olmasını sağlamaktadır." dedi.  (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.