Siverek Kaymakamlığından yetersiz sağlık hizmetleri ile ilgili açıklama

Siverek Kaymakamlığından yetersiz sağlık hizmetleri ile ilgili açıklama

Siverek Kaymakamlığı, Siverek Devlet Hastanesi ile ilgili sosyal medyada ve web sitelerinde yayınlanan iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Sosyal medyada ve bazı web sitelerinde, Siverek Devlet Hastanesinde sağlık hizmetlerinin aksadığı, personellerin yetersiz olduğu, bazı polikliniklerde uzman doktor bulunmadığı ve tıbbı malzemelerin yetersiz olduğu ile ilgili iddialar ortaya atılmıştı.

Yayınlanan iddialarla ilgili Siverek Kaymakamlığından açıklama yapıldı.

Açıklamada, Siverek Devlet Hastanesi ile ilgili 4 Eylül 2021 tarihinde bazı sosyal medya platformlarında yer alan iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Siverek Devlet Hastanemiz 13 genel yoğun bakım, 13 yeni doğan yoğun bakım, 6 çocuk yoğun bakım, 46 poliklinik odası, 18 diyaliz yatak sayısı ve 2/B acil servis sayı ve seviyesi ile toplam 220 yataklı fiziksel imkânlarının yanında; 1 başhekim, 2 Başhekim yardımcısı, 1 İdari işler müdürü, 1 sağlık bakım müdürü, 1 sağlık bakım müdür yardımcısı, 63 Uzman hekim, 40 pratisyen hekim, 206 hemşire, 100 temizlik görevlisi, 45 güvenlik görevlisi ve 66 bilgi işlem personeli ile 7/24 kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Hastanemizdeki çocuk cerrahi ve cildiye uzmanı eksikliği Sağlık Bakanlığına bildirilmiş, cildiye uzmanı eksikliği yapılan atama ile giderilmiş, çocuk cerrahisi içinse atama beklenmektedir. Ataması yapılan cildiye uzmanı hekim önümüzdeki günlerde hastanemizde görevine başlayacaktır."

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: "Paylaşılan bilgilerden de anlaşılacağı üzere hastanemizle ilgili sosyal medyada yer alan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.


Siverek Kaymakamlığından yetersiz sağlık hizmetleri ile ilgili açıklama

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.