Siverek’te 300 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Siverek’te 300 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Etkili olan kar yağışından dolayı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi kırsalında 300 mahalle (köy) yolu ulaşıma kapandı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından dün akşam başlayan yoğun kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Kar yağışından dolayı şehir beyaz örtüye büründü.

Siverek Belediyesi ekipleri şehir merkezinde kaldırım ve yollarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

300 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Siverek kırsalında etkili olan yoğun kar yağışından dolayı 300 mahalle (köy) yolu ulaşıma kapandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek Koordinatörlüğünden alınan bilgilere göre, kapanan 300 mahalle (köy) yolunda ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Siverek- Çermik karayolu ulaşıma kapandı

Siverek Karayolları 96. Şube Şefliğinden aldığımız bilgilere göre Siverek-Çermik karayolu yoğun kar yağışından dolayı kapanırken, Siverek- Diyarbakır ve Siverek- Şanlıurfa Karayolunun ulaşıma kapanmaması için çalışmaların aralıksız devam ettiği öğrenildi.

Toprak evlerde kar Temizliği

Siverek’te eski yerleşim yerlerindeki toprak evlerde yaşayan vatandaşlar, evlerinin çatılarında birikmiş karları kendi imkanları ile temizledi. Dün akşamdan beri Gülabibey Mahallesinde 2-3 kez kar temizliği yaptıklarını söyleyen mahalle sakinleri, karları temizlemedikleri takdirde evlerinin çatılarında damlama ve çökme tehlikesinin yaşanacağını belirttiler.

Çocuklar karın keyfini sürdü

Öte yandan Siverek’te etkili olan kar yağışına en çok çocukların sevindiği görüldü. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar, sokak aralarında arkadaşları ile birlikte kar topu oynayarak karın zevkini yaşadılar.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.