Siverek’te Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Siverek’te Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Mavi Marmara yolcularına katıldığı bir TV programında hakaret eden Gazeteci Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Siverek’te, İnsani Yardım Vakfı  (İHH) Mavi Marmara Şehit Aileleri,  Mavi Marmara Mağdurları Dayanışma Derneği öncülüğünde bir araya gelen İslami camialar, katılmış olduğu bir TV programında Mavi Marmara yolcu ve şehitlerine hakaret eden Gazeteci Cem Küçük’ü kınayarak suç duyurusunda bulundu.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun Parkında düzenlenen basın açıklamasını grup adına Eğitimci Cemil Yeşildağ okudu.

Mavi Marmara yolcularının Türkiye’nin merhametli ve onurlu insanları olduğuna dikkat çeken Yeşildağ, “Dünyanın ortak vicdanını da içine alan Mavi Marmara organizasyonuna, yolcularına ve şehitlerine ağır şekilde hakaret edilmiştir. Mavi Marmaracıların da İslamcı çizgide olduğu gerekçesiyle FETÖ gibi tasfiye edilmesi çağrısında bulunan Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunmak ve bu zihniyeti kınamak için bugün Adliyelerdeyiz” dedi.

"Mavi Marmara meselesi unutulmayacak"

Siyonist İsrail’in Mavi Marmara’yı dünya kamuoyuna unutturmak istediğine dikkat çeken Yeşildağ, “Hep susmamızı istediler ama susmadık. Her 31 Mayıs’ta ‘Yeter artık bu Mavi Marmara’yı anmayı bırakın’,  dediler bırakmadık. 'Mavi Marmara meselesi unutulsun' dediler unutmadık. Çünkü bunlar İsrail’in istekleriydi. Bir Nazi’yi 100 yaşında bile kovalayıp infaz eden İsrail, kendi mazisindeki en ufak bir olayı bile 100 yıl anan İsrail Mavi Marmara’nın konuşulmasına, anılmasına, saygınlığına elbette karşı olacaktı ve oluyor. Mavi Marmara bu ümmetin gururudur. İsrail’in zulmünün, vahşiliğinin ispatı ve utanç kaynağıdır. Kim İsrail ile ne ilişki kurarsa kursun Mavi Marmara’nın insani, vicdani duruşu hiç değişmeyecek ve unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Okunan basın açıklamasının ardından Siverek Adliyesine geçen Mavi Marmara gazileri Ramazan Baylan ve Cevdet Ökenek, Gazeteci Cem küçük hakkında Türk Ceza Kanunu 125. ve 216. Maddeleri kapsamında "Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve ayrıca resen gözetilecek diğer suçlardan gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması" amacıyla kamu davası açılması talebinde bulundu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.