Siverek’te çocuklara namaz etkinliği düzenlendi

Siverek’te çocuklara namaz etkinliği düzenlendi

Kur’an Nesli Platformu Siverek İlçe Koordinatörlüğü tarafından çocuklara yönelik “Gözümüzün Nuru Namaz” Etkinliği düzenlendi.

Kur’an Nesli Platformu'nun ekim ayını ‘Namaz ayı’ ilan etmesi üzerine Kur’an Nesli Platformu Siverek İlçe Koordinatörlüğü tarafından 6-10 yaş arası çocuklara yönelik ‘Gözümün Nuru Namaz’ etkinliği düzenlendi.

Kur’an Nesli Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından erkek çocuklarına, İkra-Der Yenişehir Bayan Temsilciliği tarafından ise kız çocuklarına yönelik düzenlenen programda namazın önemi ile ilgili bilgiler verilerek topluca namaz kılındı.

Düzenlenen programın ardından programa katılan erkek çocuklarına takke, namaz ağacı, kısa namaz hocası  ve namaz eğitim sertifikası verilirken, kız çocuklarına ise eşarp, namazlık ve namaz eğitim sertifikası hediye edildi.

Program hakkında bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Siverek İlçe Koordinatörü Hüseyin Şeker, ağaç yaş iken eğilir, prensibi doğrultusunda amaçlarının çocuklara küçük yaşlarda namazı sevdirmek olduğunu söyledi.

Kur’an Nesli Platformu'nun ekim ayını ‘Namaz ayı’ ilan ettiğini belirten Şeker, “Bu amaçla erkek ve kız çocuklarına yönelik bir program düzenledik. Programda Müslümanlar için olmazsa olmaz ibadetlerden olan namazın önemi hakkında çocuklara bilgiler verdik. Programın faydalı geçtiğine inanıyoruz. Rabbimiz hepimize namazını kılan hayırlı evlatlar nasip etsin” dedi.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.