Siverek’te elektrik sorunu bitmiyor

Siverek’te elektrik sorunu bitmiyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar DEDAŞ Siverek İşletme Baş Mühendisliği önünde açıklama yaptı.

Siverek ilçesinde bazı mahallelerde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Yaşanan elektik kesintilerine tepki gösteren Esmerçayır ve Hacı Ömer Mahallesi sakinleri DEDAŞ Siverek İşletme Baş Mühendisliği’ne gelerek sorunlarının çözülmesi için yetkililerle görüştü.

Görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Esmerçayır Mahalle Muhtarı İrfan Dağkesen, 15 gündür mahallelerinde elektrik olmadığını belirterek, bu sorunlarının giderilmesi için defalarca DEDAŞ’ı aradıklarını ancak kendilerine bir cevap verilmediğini söyledi.

Dağkesen, “DEDAŞ İl Müdürlüğü’nü arıyoruz,  telefonlarımıza cevap vermiyorlar. Buradaki müesseseye geliyoruz, sorunlarımızı kendilerine söylüyoruz. Sorunumuzu, kaymakama, milletvekillerine, il başkanına söylüyoruz. Müdahale edemeyeceklerini söylüyorlar. Peki, biz bu sorunlarımızı kime söyleyeceğiz. Devlet yapmıyorsa, iktidarda olan hükümet yapmıyorsa bizde muhtar olarak ne yapabiliriz. Vatandaşlar sorunları için bize geliyor. Peki, biz kime gideceğiz? Bize bir yol göstersinler. Bize desinler vatandaş size geldiği zaman vatandaşa bunu söyleyin.” sözleriyle yaşadıklarına tepki gösterdi.

3 aydır mahallelerinde elektrik kesintisi yaşandığını belirten Hacı Ömer Mahallesi Muhtarı Muzaffer Pıçak ise, sorunlarını yetkililere söyledikleri halde bir çözüme ulaşamadığını ve bahane olarak ta elektriğin özelleştiğini söylediklerini belirtti.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.