Siverek'te işgalci siyonistler lanetlendi

Siverek'te işgalci siyonistler lanetlendi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde siyonist işgalcilerin saldırılarını lanetleyen "Siverek- Kudüs Dayanışma Platformu" Filistin halkının haklı mücadelesini sonuna kadar destekleyeceklerini ifade etti.

Siyonist işgalcilerin, Filistin'de Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılara Türkiye'nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde tepkiler artarak devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Siverek- Kudüs Dayanışma Platformu" dün gece "Filistinli Müslümanlara destek ve siyonist işgalcileri protesto" etkinliği düzenledi.

Ayvanat Mahallesi'nde bulunan Abdulkadir Geylani Camii'nde bir araya gelen platform üyeleri ve halk, sık sık "Katil israil Filistin'den defol" sloganları attı. Filistin bayraklarının açıldığı gösteride "Aksa sana canım feda" sloganları ile tekbirler getiren halk, ölünceye kadar Filistin halkına destek vereceklerini haykırdı.

Binlerce Sivereklinin katıldığı programda siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu şehid edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Okunan basın açıklamasının ardından yüzlerce araçtan oluşan konvoy, Filistin halkına destek amacıyla şehir turu attı. Konvoyun geçişi sırasında yola dizilen halk, israil aleyhinde sloganlar attı.

Siverek- Kudüs Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını Memur-Sen Siverek  İlçe Temsilcisi Fikret Aslanparçası okudu.

"Asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır"

Siyonist işgalcileri kınamak toplandıklarını belirten Aslanparçası, "Biz bugün burada hatırlatma yapmak için, teröre karşı direnen ve neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. Evet insan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır. Covid-19'u stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescid-i Aksaya saldıran terörist israilin yaptıklarını telin etmek,asgari bir durum arz etmektedir." şeklinde ifade etti.

"israil, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir"

Medyanın kirli algısıyla israilin kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklendiğine dikkat çeken Aslanparçası, " Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist israilin kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır. Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen,kanı ve terörü desteklemektedir. Onun için terörist israil bu kadar fütursuz, bu kadar hayasız davranmaktadır. Onun için israil, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir. Tam da bu yüzden, herkes sussa da Filistinde, Kudüs'te bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya,bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati, yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri iki yüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz. Nasıl ki orada kardeşlerimiz direniyor… Biz de burada direnmeye devam edeceğiz bu kör düzene karşı." dedi.

"Biz zulmün abad olmayacağına iman etmişiz"

Müslümanlar olarak asla yılmayacaklarını ve usanmayacaklarını vurgulayan Aslanparçası, "insanlığın haremine yapılan saldırılara karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız, bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz. israil bir yalan üzerine kurulmuştur. Siyonist rejimin oluşturduğu bu yalan düzeni elbette yenilecek, bunu imanımız kadar biliyoruz. Kimileri, gücün oluşturduğu anaforda bunu göremeyebilir, pusabilir. Fakat biz zulmün abad olmayacağına iman etmişiz. Filistinde, teknolojiye sırtını dayamış küresel ebrehenin fillerine karşı taşla sapanla direnen ebabillerin galip geleceğini göreceğiz hep birlikte. Ne var ki, terörist israilin oluşturduğu kanlı politikalara karşı kulaklarını tıkayıp, başını kuma gömenlerin büyük bir hüsrana uğrayacaklarını da hatırlatmak isteriz." diye ifade etti.

"israilin bu bölgeye yerleşme sürecine bir bakın, temelinde terör göreceksiniz"

Siyonist işgalcilerin bölgede "var olma" stratejisine değinen Aslanparçası, "Biz biliyoruz ki israil, asırlara sarı getto kültürüyle o bölgede hep düşman üreterek var olmaktadır. Evet, israil, korkularının esiridir. Ve israil, holokost endüstrisinden beslenen lobilerin esiri olduğu için 'şiddeti' politikalarının merkezine koymuştur. Kimileri bu söylediklerimize hamaset diyebilirler. Fakat biz imanımızla buradayız, yüreğimizle buradayız ve tarih şuurumuzla buradayız. Tam da bu sebepten diyoruz ki korku ve şiddet üzerine inşa edilmiş hiçbir sistem ayakta kalamaz. Korku ve şiddetin üreteceği tek şey vardır o da terör. israilin bu bölgeye yerleşme sürecine bir bakın, temelinde terör göreceksiniz. israilin sözde kurucusu ve sözde ilk cumhurbaşkanı 'Ben Gurion' ve ondan sonra görev alan birçok yöneticisi, terör ve tedhiş hareketlerinin içinde bulunmuş kişilerdir. Yani israilin temelinde terör vardır, kan vardır, kin vardır ve ırkçılık üzerine bina edilmiş Siyonist rejimin oluşturduğu ipe sapa gelmez kör bir inanç vardır." ifadelerini kullandı.

"Bu mücadele insanlık ve adalet mücadelesidir"

Siyonist işgalcileri iyi analiz etmek için yaptığı zulümlerin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Aslanparçası, " Siyonistlerin ilk saldırılarını hatırlamadan, işgal edilen ilk şehir Hayfayı hatırlamadan, İki yüzlü emperyalistlerin çatışmalar bölgeler teorisini bilmeden,  Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları anlayamayız. Vadedilmiş topraklar bu kanlı sistemin motivasyon kaynağıdır. Holokost endüstrisinden beslenen lobiler, bu kanlı çarkın başındaki yapılardır. Ve maalesef bu yapılarla işbirliği yapan nevzuhur devletçikler, kabileci kafalar, mücadeleyi içten baltalamaktadır.Ama bu bir mücadeledir: hak ve batılın mücadelesi. Evet, bu insanlık ve adalet mücadelesidir." dedi.

"Filistinli çocuğun gözünden düşen bir damla insanlık için Nuh tufanı hükmündedir"

Müslümanların israili bir devlet olarak tanımaması gerektiğini vurgulayan Aslanparçası, "Bugün israil ve onu destekleyenlere karşı, onunla işbirliği yapanlara karşı verilecek mücadelenin sonunda insanlık adalete ulaşacaktır. Tarih israili devlet olarak, bilim, siyonizmi fikir olarak reddetmiştir. Bu açık ve nettir. Şimdi sıra Müslümanlarda ve dünyanın tüm iyi insanlarında; israili kanıyla, kiniyle ve kiriyle, zulmü ve terörüyle zihinlerimizde reddetmenin, işgalci olduğu coğrafyadan ve sistemlerden defetmenin vaktidir. Bakınız; bir Filistinli çocuğun gözünden düşen bir damla bugün insanlığın bütünü için Nuh tufanı hükmündedir. Hepimizi kurtaracak nuhun gemisi ise israile karşı dirayet, Filistinde, Kudüste ve Mescidi aksada adalat için mücadeledir.Bunun yolu da hükmü de bellidir: Adı filistin başkenti Kudüs, manevi zemini Mescid-i Aksa olan bağımsız ve özgür bir devlettir. Siyonizmin bilindik ilizyonlarını aldırış etmeden, kapitalizm ve emperyalizmin sığınağı söylemlerin tazyikine kapılmadan bu kutlu mücadele devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz"

Basın açıklamasının devamında "Asr Suresi"ni okuyan Aslanparçası, "Rabbimiz, Kur'an'ı Kerim'de  'Asra yemin olsun ki, insan mutlaka ziyandadır. Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.'  İlahi hükmünce hareket edip adalet sağlanıncaya, Mescid-i Aksa ve Kudüs özgürleşinceye ve dahi Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadele devam edeceğiz. Herkes bilsin ve duysun ki Mescid-i Aksa barış dini İslam'ın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremedir. Herkes bilsin, duysun ve inansın ki Kudüs Filistindir. Kudüs İslam şehridir. Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Herkes şunu görecek ki Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak.İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak. Kudüs Şairi  Mehmet Akif İnan’ın satırlarında derc edilen kucaklaşma gerçekleşecek, Aksa’da Siyonist postal izleri temizlenecek, insanlık ve Müslümanlar ve onlara kulak veren devletler, hem küresel hem de diplomatik intifada başlatacaklardır." dedi.

Aslanparçası basın açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

"Siverek-Kudüs Dayanışma Platformu olarak, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz. Kudüs’te adalet bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescid-i Aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz. Çünkü özgürlüğün en büyük düşmanı siyonizmin yeşerdiği bu kirli düzendir. Basın açıklamamızı sonlandırırken katil israilin bombardımanı sonucu şehadete erişen  9’u çocuk 25 yiğidimizin şehadetlerini selamlıyor,terörist israil örgütünü lanetliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler