Siverek'te ücretli öğretmen alımlarında usulsüzlük iddiası

Siverek'te ücretli öğretmen alımlarında usulsüzlük iddiası

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğretmen ihtiyacını gidermek için Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan ücretli öğretmen alımında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

2016-2017 eğitim-öğretimin başlamasıyla okullardaki öğretmen açığını gidermek amacıyla Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen ücretli öğretmen alımıyla ilgili usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim-öğretim yılında norm açığı olan okullarda öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Ücretli öğretmen görevlendirmelerinde KPSS puan üstünlüğü ve alan bazında görevlendirme yapılması gerekirken bu kurala uyulmadığını ileri süren MHP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı iddialarla ile ilgili açıklama yapılmasını istedi.

Fettahlı, “Ücretli öğretmen alımlarındaki komisyonda kimler görev aldı? Bu süreçte siyasilerle görüşülerek fikir birliği yapılmış mıdır?  Dost, eş ve akraba kayırması yapılmış mıdır? Atamalardan sorumlu şube müdürü ve milli eğitim müdürü bir yerlerden isim listesi istemiş midir? Bu iddialara cevap verilerek, toplum vicdanı rahatlatılmalıdır.” dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü, iddialarla ilgili daha sonra açıklama yapılacaklarını söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.