Sivillerin kendini güvende hissedebileceği bölgelerden yanayız

Sivillerin kendini güvende hissedebileceği bölgelerden yanayız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriyelilerin kendini güvende hissettiği sınırlı bölgelerin belirlenmesinden yana olduklarını söyledi.

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de iki gün süren AB Lider Zirvesi’nden sonra bir basın açıklaması düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriyelilerin kendini güvende hissedebileceği sınırlı bölgelerin belirlenmesinden yana olduklarını ifade etti.

Suriye’de yaşanan drama ilişkin bir hafta önce insani yardımlar konusunda Münih’te varılan anlaşmanın yerine getirilmesini ve Halep’e insani yardımın ulaşmasına olanak sağlanmasını gerektiğini belirten Merkel, her ne kadar Suriye’nin bazı bölgelerine bu yardımın gitmişse de özellikle Halep konusunda çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.  

Merkel, iki gün süren Avrupa Birliği Lider Zirvesi’nde, "Suriye'de, müzakere yoluyla sivil halkın kendisini güvende hissedebileceği sınırlı bölgelerin belirlemesinden yana görüşlerimizi ifade ettik." diye belirtti.

Cenevre görüşmelerinin yeniden başladığını ifade eden Merkel, şunları söyledi: “Bu konunun ön planda olması lazım. On binlerce kişi bombalanacaklarından dolayı korku ve endişe duyuyorsa, tam da bu bölgelerin bombalanmamasının mümkün olması lazım. Esed rejimini ve onun destekçilerini burada müzakere yoluyla çözümü mümkün kılmaya özellikle davet ettik.”

Merkel ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de telefonda görüştüğünü, kısa bir zaman içinde 28 AB üyesi ülke ve Türkiye ile bir zirve yapılacağını açıkladı. Merkel, bu zirvenin ne zaman yapılacağı konusunda şu an herhangi bir tarihin belirlenmediğini sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler