Siyahi gencin ABD polisi tarafından öldürülme anları yayınlandı

Siyahi gencin ABD polisi tarafından öldürülme anları yayınlandı

​Columbus polisi, siyahi bir genç kızın ölümüne yol açan olayın görüntülerini yayınladı.

ABD'nin Ohio eyaletinde kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polisler, 16 yaşındaki siyahi Makiyah Bryant'a 4 el ateş ederek öldürdü.

Columbus kentinde bıçaklı saldırı ihbarı alan polislerin olay yerine geldiği ve Bryant'a birkaç el ateş ettiği belirtildi. Olay yerine çağırılan sağlık ekiplerinin hastaneye götürdüğü Bryant, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan Columbus polisi, siyahi gencin ölümüne ilişkin görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.

Polisin vucüt kamerasına yansıyan görüntülerde Makiyah Bryant'ın, elinde bıçakla başka bir kızı yere düşürdüğü ardından yine elindeki bıçakla pembe elbiseli bir kıza yöneldiği görülüyor.

Görüntülerde polisin Bryant'ı uyardığı ancak Bryant'ın, elindeki bıçağı pembe elbiseli kıza salladığı anda silahla vurulduğu ve yere düştüğü görülüyor.

Belediye Başkanı Andrew Ginter, yayınmlanan görüntülere ilişkin "Bu videodan polisin başka bir genç kızı korumak için harekete geçtiğini biliyoruz." yorumunu yaptı.

Yaşanan cinayetin ardından ise, vatandaşlar sokaklara çıkarak protesto gösterilerine başladı.

Olayın, George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili yargılanan Derek Chauvin hakkındaki kararın açıklanmasından dakikalar önce meydana gelmesi ise dikkat çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.