Siyer-i Nebi Yarışması'nın ödülleri verildi

Siyer-i Nebi Yarışması'nın ödülleri verildi

“Gençler Kutlu Peygamberin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın ödülleri dereceye giren öğrencilere verilmeye devam ediyor.

Anadolu Gençlik Derneği’nin organize ettiği 15 Aralık 2018 günü Türkiye’nin 81 ilinde lise düzeyindeki gençlere yönelik “Gençler Kutlu Peygamberin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın ödülleri, dereceye giren öğrencilere verilmeye devam ediyor.

Denizli merkezde binlerce, Tavas ilçesinde de yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren kız ve erkek katagorisinde ilk üç öğrenciye Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tarafından ödülleri verildi.

Yarışmada başarılı olan öğrencileri tebrik eden Başkan Akyol, "Peygamber Efendimizin bütün insanlık için örnek olduğunu" anlatarak "O'nun hayatını hayatımıza tatbik etmeli onun gibi yaşamalıyız. Bu yarışmada emeği geçen dernek temsilcisi kardeşlerimize teşekkür ederim." dedi.

Tavas AGD Temsilcisi Âdem Uzun ise Yarışmaya katılımın fen liselerinden meslek liselerine kadar her liseden olmasının Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in hayatının öğrenilmesi noktasında önemli bir gösterge olduğunu söyleyerek, "Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmektir, onun mücadelesini, İslam'ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır. Rabbim bu gençleri vatanını, milletini seven, inancına sahip çıkan bir nesil olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Hayatta en güzel şey, Allah ve Rasulü’nü bilmek ve Müslümanca düşünüp Müslümanca yaşamaktır. Siyer-i Nebi Yarışmamızda dereceye giren ve bu yarışmamıza katılan bütün gençlerimizi tebrik ediyoruz. Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in izinde bir ömür niyaz ediyoruz. Bu çalışmamıza destek veren katkı sunan Tavas Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a da teşekkür ediyoruz." dedi.

Tavas İlçesinde derece yapan öğrenciler ve okullar;

Lise Kız

1.Tavas Anadolu Lisesi: Emine Alcalık

2. Zeybekler Anadolu Lisesi: İlknur Öztekin

3.Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi: Sevda Örs

Lise Erkek

1.Zeybekler Anadolu Lisesi: Mehmet Recep Yaylakcı

2.Tavas Anadolu İmam Hatip Lisesi: Semih Özkan

3. Zeybekler Anadolu Lisesi: Efekan Uğur Uylu

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler