Siyer Yarışması başvuruları devam ediyor

Siyer Yarışması başvuruları devam ediyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan umre ödüllü "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması`nın başvuru ve kayıt işlemleri devam ediyor.

Toplumun her kesimini Peygamber Efendimiz'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) mesajları ile buluşturma ve okuduklarıyla hayatlarına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, 2 Şubat 2020 tarihinde Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenleyeceği Siyer Yarışması'nın başvuru ve kayıt işlemleri Osmaniye'de de devam ediyor. Osmaniye'de yarışmanın afiş ve duyuru çalışmalarını yaptıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Osmaniye Koordinatörü Sedat Akagündüz, yarışma hakkında bilgi verdi.

Akagündüz, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'na üye derneklerden Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) olarak her yıl Peygamber Efendimiz'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) daha yakından tanımayı ve O'nun ahlakını örnek almayı amaç edinen bir çalışma olan siyer yarışması etkinliğini düzenlemekteyiz. 2020 yılı Siyer Yarışması çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Osmaniye merkez başta olmak üzere Kadirli ve Hasanbeyli ilçelerinde de kayıtlar devam ediyor. Kayıtlar başlayalı yaklaşık bir ay olmasına rağmen, farklı kesimlerden ve her yaştan insanlar gelip yoğun teveccüh gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

 Yarışma dört kategoride gerçekleşecek

Akagündüz, "Siyer Yarışmasına birinci ve İkinci kategoride 4'üncü ve 8'inci sınıf aralığına giren çocuklarımız 'Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Zamanına Bir Yolculuk' adlı kitaptan, Lise öğrencileri (9-10-11-12) ve yetişkinler ise üçüncü ve dördüncü kategorilerde 'Son Peygamber Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hayatı' adlı kitaptan hazırlanacaklar." dedi.

 "Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, herkesin ödülü vardır"

Dört kategoride yapılacak olan yarışma hakkında bilgi veren Akagündüz,"7 umre ödülü, bilgisayar, altın, tablet, sırt çantası, kitap seti ve kol saati ödüllerinin yanı sıra başka ödüller de bulunmaktadır. Bu yarışmada ödül alamayanlar da kaybetmiş olmuyor. Kaybedeninin olmadığı bu yarışmaya giren her halükarda kazançlı çıkacaktır. Bu şekilde olduğu zaman kaybedeni olmayan bir yarışma olacaktır. O'nun hayatını okumak ve yaşamak çok karlı bir iştir." şeklinde konuştu. 

Başvuruların 17 Ocak 2020'ye kadar devam edeceğini belirten Akagündüz, "Ayrıca kitaplarının arkasında bulunan kodu http://www.siyersinavi.com/ adresindeki başvuru ekranında bulunan ilgili yere girerek kendileri de yarışmaya online kaydolabileceklerdir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler