Siyer Yarışması başvuruları için son 3 gün

Siyer Yarışması başvuruları için son 3 gün

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla yapılacak olan siyer yarışması için son başvuru tarihi 22 Ocak Pazar günü.

Her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen siyer yarışması için 7 ekim 2022'de başlayan başvurular 22 ocak Pazar günü itibariyle sona eriyor.

Türkiye geneli yapılacak olan umre ödüllü siyer yarışması hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, şimdiye kadar yapılan başvuruları değerlendirirken bundan sonraki sürecin verimli geçirilmesi hususunda yarışmaya katılacak adaylara bazı hatırlatmalarda bulundu.

ogras.png

Yahya Oğraş

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 12'nci siyer yarışmasına tüm hızımızla devam ediyoruz" diyen Oğraş, "7 Ekim 2022 yılında yarışmayla ile ilgili ilk startımız yapıldı. 22 Ocağa kadar başvurularımız devam edeceğinden başvuruların bitimine son 3 gün kaldı. Bu günlerin daha sağlıklı bir şekilde geçirilmesini istiyoruz. Özellikle yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımızın Hazreti Peygamber Efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellemin hayatını kendi hayatlarına bir şekilde yansıtma hususunda üzerlerine düşen bazı görevleri vardır ve bunları yapmaları gerekir." şeklinde konuştu.

"Amacımız Hazreti Peygamber'in hayatını yaşantımızın her anına yerleştirmektir"

Vakıf olarak bu yarışmayı düzenlemelerindeki bizim temel amaçlarının Hazreti Peygamber'in hayatını bütün özellikleri ve detayıyla bireylerin şahsiyetlerine, aileye, esnafa, çarşıya, pazara ve ülkenin her alanına kapsayıcı bir özelliğiyle yaşatmaya çalışması olduğunu belirtti.

Bu yılki başvuruların oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Oğraş, "Şu an itibariyle 210 bin üzerinde başvuru vardır. Toplum olarak son günlerde iş yapmayı sevdiğimizden son 3 gün en çok yoğun olarak geçirdiğimiz günlerden diyebiliriz. Bu hususta katılımcıların ellerini çabuk tutmalarını, bir an önce https://www.peygambersevdalilari.com/ adresinden sisteme girerek kayıtlarını yapmalarını ve kitaplarını temin etme hususunda özellikle tavsiyede bulunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışma sürecine ilişkin bilgi paylaşan Oğraş, "Sınavımız 12 Şubat Pazar günüdür. Allah nasip ederse saat 11.00-13.00 arasında olacaktır. Tüm resmi girişimlerimiz yapılmış ve ülke genelinde yarışmamızı inşallah kazasız ve belasız bir şekilde bitirmeye çalışacağız. Hakikaten güzel, yoğun ve koşuşturma isteyen bir çalışmadır. Bu çalışmanın içerisinde yer alan bütün kardeşlerimizin özellikle gönüllü olarak bu işin içinde var olan kardeşlerimize teşekkürlerimizi arz ediyorum." dedi.

"Yarışma gününe kalan 25 gün iyi değerlendirilmeli"

Bundan sonraki sürecin verimli değerlendirilmesi hususunda adaylara tavsiyelerde bulunan Oğraş, şunları söyledi:

"Özellikle kalan zaman diliminde tüm katılımcı kardeşlerimizin hasetten almış oldukları kitapları en ince detayına kadar okumalarını ve not tutmalarını tavsiye ediyoruz. Aynı ev ortamında veya kardeşlerimizin bir arada olduğu ortamlarda, kitapların içindeki bilgileri karşılıklı soru-cevap şeklinde bir çalışma performansı ortaya koyarlarsa çok verimli geçeceğine inanıyorum. Çünkü gerçekten de bu işin içinde birincisi rıza-i ilahi, ikincisi Hazreti Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme ile tatbik etme ve üçüncüsü ödüller vardır. Krizin yaşandığı bu dönemde küçük bir ödül bile tüm katılımcı kardeşlerimiz için gerçekten de yüreklerini rahatlatan bir durumdur. Bunun için severek ve gayret sarf ederek bu işe koyulursak bu ödülleri alacağımıza inancım tamdır."

Oğraş, "Yarışmaya yaklaşık olarak 24-25 günlük bir zaman dilimi kaldı, bu günleri iyi değerlendirsinler. Bunun yanı sıra sömestr tatili var. Yarışmaya katılan tüm kardeşlerimizin evlerine ve odalarına kapılmalarını istiyoruz. Ciddi bir çalışmayla en azında hem Hazreti Peygamber Efendimizin hayatındaki incelikleri öğrenmiş hem de bu ödüllerle kendileri ve aileleri mutlu olurlar. Vakıf olarak da üzerimize düşen her türlü finansman ya da destek olsun yapmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.