Siyer Yarışması sayesinde Peygamber Efendimizin güzel ahlakını öğreniyoruz

Siyer Yarışması sayesinde Peygamber Efendimizin güzel ahlakını öğreniyoruz

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Siyer Yarışmasına başvuran Şanlıurfalılar, yarışma sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlakını öğrendiklerini ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan siyer sınavına başvurular devam ediyor.

Amaçlarının öncelikle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek olduğunu belirten Şanlıurfalılar, tüm Müslümanları yarışmaya girmeye davet etti.

"Tüm gençlere Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmelerini tavsiye ederim"

Peygamber Efendimiz sayesinde İslam dinini anladıklarını belirten medrese öğrencisi Havva Nur Karadal, "Daha önce siyer yarışmasına girmiştim. Sınavda elde ettiğim sonuç; Allah'ın Peygamberinin hayatını öğrenmek oldu. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmemizin nedeni; O'nun sayesinde doğru yolu buluyoruz. Cennet ve cehennemi O'nun verdiği bilgilerle öğreniyoruz. Tüm gençlere Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmelerini ve onun ahlakıyla ahlaklanmayı tavsiye ederim. Genç kızlarımız da Peygamber Efendimizin eşlerinin ahlakıyla ahlaklansınlar." şeklinde konuştu.

"Yarışmaya katılacak olanların ödüllere kendilerini bağlamamalarını tavsiye ediyorum"

Siyer Yarışması için yapacağı hazırlıklar ile ilgili bilgi veren Karadal, "Siyer kitabını en başta okuyacağım. Daha sonra öğrendiklerimi hayatıma geçireceğim. Bu şekilde Peygamberimizin hayatını daha iyi anlamış olacağım. Bu şekilde hazırlanmayı düşünüyorum. Sınava girecek olanların ödüllere kendilerini bağlamamalarını tavsiye ediyorum. Bizim öğrenmemiz gereken Peygamberimizin hayatıdır. Hediyeler ise insanları teşvik etmek amaçlıdır." ifadelerini kullandı.

"Siyer Yarışması herkesin girebileceği bir sınavdır"

Siyer kitabına çok iyi hazırlanacağını belirten ilim talebesi Helin Ateş, "Daha önce siyer yarışmasına bir kez daha girmiştim. Sınavım çok güzel geçmişti. Bu sene 3'üncü kategoriden gireceğim. Kitaba daha çok hazırlanmayı düşünüyorum. Kitabı tam olarak anlayıncaya kadar okuyacağım. Ödül ise ne olursa olsun benim için önemli değil. Siyer Yarışması herkesin girebileceği bir sınavdır. Herkesin Siyer Yarışmasına girmesini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"Yarışmaya çok iyi şekilde hazırlanacağım"

Yarışmada ödül kazanacağına inandığını belirten ilim talebesi Elif Ateş, "Daha önce bir kez yarışmaya girmiştim. Çok güzel geçmişti. Bu sene yeniden başvurdum ve siyer kitabımı aldım. Yarışmaya çok iyi şekilde hazırlanacağım. Çok iyi çalışacağımdan dolayı ödül kazanacağımı düşünüyorum.  Siyer Yarışması çok önemli. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Herkese Siyer Yarışmasına girmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

"Bu yarışma sayesinde Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyacağız"

Kitap sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğreneceğini ifade eden ilim talebesi Sümeyra Çelik, "Daha önce sınava girmiştim ama bir ödül kazanamadım. İnşallah bu yıl ödül kazanacağımı düşünüyorum. Kitaba konsantre olarak daha iyi çalışacağım. Bu sınav sayesinde Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyacağız ve onu daha iyi anlayacağız." şeklinde konuştu.

"Yarışma sayesinde Peygamber Efendimizin güzel ahlakını öğreniyoruz"

Daha önce girmiş olduğu Siyer Yarışmasında "Eşarp" kazandığına değinen ilim talebesi Esma Kılıç, "Daha önce yarışmaya girdim ve kazandım. Bu sene yarışmaya çok iyi çalışacağım. Sınavda bu yıl da hediye kazanacağımı düşünüyorum. Siyer Yarışması sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlakını öğreniyoruz. Günümüzde kötülükler çok olmuş. Bu kötülüklerden O'nun hayatını öğrenerek kurtulabiliriz." ifadelerini kullandı.

Müslümanların hayatında muhakkak Peygamber Efendimizin olması gerektiğini ifade eden üniversite öğrencisi Şükrü Şahin, "Sahabe Efendilerimiz, Hazreti Aişe annemizden Peygamber Efendimizin ahlakını sordukları zaman, Hazreti Aişe onlara, 'Siz hiç Kur'an okumaz mısınız.' demiştir. Bizim de Kur'an'ı iyi anlayabilmemiz için Peygamber Efendimizin hayatını iyi bilmemiz lazım. Tarih yaşanan birçok olaya en güzel çözümü Peygamber Efendimiz sunmuştur. Bu sebeple Siyer Yarışmasına kaydoldum. Yarışmada ödül kazanamasam bile en azından Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmiş oluruz. Bu sebeple insanların Siyer Yarışmasına kayıt yapmasını tavsiye ediyorum. Bugün toplumumuzda birçok sorun var. Bu sorunların en güzel çözümünü Peygamber Efendimiz sunmuştur. Hayatımızın içerisinde Peygamber Efendimizin olması sorunları daha güzel çözmemizi sağlar. Gençlerin Siyer Yarışmasına kayıt olmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"Yarışmaya Peygamber Efendimizin hayatını öğrenebilmek için başvurdum "

Siyer Yarışmasını düzenleyen "Peygamber Sevdalıları Vakfı"na teşekkür eden Furkan Çakmak, "Siyer Yarışmasına bugün başvurumu yaptım. Yarışmaya ödül kazanmak için değil; Peygamber Efendimizin hayatını öğrenebilmek için başvurdum. Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yusuf Doğan ise Siyer Yarışmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Siyer Yarışmasına hediye kazanmak için değil, bir şeyler öğrenmek için kaydoldum. Daha önce de sınava başvurmuştum. Yarışmada hediye kazanmadım ama yine de güzel oldu. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için Siyer Yarışmasına giriyoruz. Herkesin de yarışmaya katılmasını istiyorum. Yarışmaya Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için giriyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.