Siyonist işgal çetesi Batı Şeria'da yeni yıkımlara başladı

Siyonist işgal çetesi Batı Şeria'da yeni yıkımlara başladı

​İşgal rejimi Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha şehrinde üç evi yıkarken Tubas'ın kuzeyindeki İbzik bölgesinde de Filistinlilere ait çadır ve inşaat malzemelerine el koydu.

Siyonist işgal çetesi tarafından yıkılan evlerin Filistinli Muayyed Ebu Übeyde, Sair eş-Şerif ve Yasir Ulyan'a ait olduğu açıklandı.

İbzik Köy Kurulu Başkanı Abdülmecit Hudayrât, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin bölgeye saldırı düzenlediklerini ve 70 metrekarelik bir evi ve beraberindeki elektrik ve su üreten pompaları da yıktıklarını ifade etti.

Ayrıca Hudayrat, askeri alanlara kurulacakları iddiasıyla işgal rejimi askerlerinin baskınlar sırasında, cami ve klinik için tasarlanan 8 kurulu olmayan çadır, güneş pilleri, 6 sulama makinesi, boya pompası ve inşaat ve klinik malzemelerine el koyduklarını söyledi.

Gasp edilen topraklar üzerinde Filistinlilere ait evleri yıkmaya ve kanlarını dökmeye cüret etmesinin nedeni olarak İslam ülkelerinin, işgal rejimine karşı herhangi bir yaptırım uygulamamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.