Siyonist İşgal güçleri Mescid-i Aksa'ya girdi

Siyonist İşgal güçleri Mescid-i Aksa'ya girdi

Sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya giren işgal güçleri Müslümanlara karşı ses bombası ve gaz kullandı

İsrail işgal güçlerinin Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenlemesinin ardından, ibadet için orada bulunan Filistinlilerle arbede yaşandığı ve işgal güçlerinin kutsal mekanda ses bombası ile göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

Gerginliğin yaşandığı avluda işgalcilerin kullandığı ses ve göz yaşartıcı bomba nedeniyle çok sayıda kişi boğulma tehlikesi yaşadı.

Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Kurumu Medya Koordinatörü Mahmud Ebu Ata, "Onlarca İsrail işgal gücü aniden Mescid-i Aksa'ya girdi. Aksa'nın avlusunda bulunan yaşlı cemaati dışarı çıkardı. Olaylar sırasında çok sayıda kişi yaralandı" dedi.

İsrail güçlerinin resmi Twitter hesabında "İsrail güçleri, taş ve molotof kokteyli taşıyan gençlerin toplanmasını engellemek için Aksa'nın avlusuna girdi" denildi.

Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçleri, sabah namazının ardından Megaribe kapısından Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. İşgalciler Aksa'da ibadet edenleri ses bombası, biber gazı, plastik mermi yağmuruna tuttu. Ardından Kıble Mescidi'nin etrafını kuşatan İsrail güçleri, buradaki cemaate karşı da yoğun şekilde gaz kullandı" ifadelerine yer verildi.

Çok sayıda işgal gücünün Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kuşattığını, kadınların ve 50 yaş altı erkeklerin Aksa'ya girmesine izin vermediği kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca, sabah erken saatlerde yapılan askeri baskınların tehlikeli olduğu ve gün içinde yapılacak muhtemel baskınların habercisi olabileceği ifade edildi.

İsrail Meclisi  Knesset Başkan Yardımcısı Moşe Feiglin, dün Yahudileri Mescid-i Aksa'ya girmeye çağırmıştı.

Öte yandan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan alınan bilgiye göre Mescid-i Aksa'nın altında "Süleyman Mabedi" olduğuna inanan bazı radikal Yahudi cemaatler de Mescid-i Aksa'ya girme çağrısı yaptı.

"Süleyman Mabedi"nin Mescid-i Aksa'nın altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği ve Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.